Sport

Megizzadt a Szeged a BL-ben

Joseph Kayes (joseph kayes, )
Joseph Kayes (joseph kayes, )

Az A-Híd Szeged VE vízilabdacsapata hazai medencében 8-5-re nyert a német Spandau ellen a D csoport első fordulójában.

A találkozó országos egyesnek tűnt a kezdő sípszó előtt, ehhez képest Vincze Balázs legénységének dolgát rendesen megnehezítette a rivális az újszegedi sportuszoda nyitott medencéjében. Molnár Tamás nyitotta a gólok sorát, azonban a következő szegedi találat már csak az egyenlítéshez volt elegendő.

A második negyedben újra a Spandau szerzett vezetést, de még a nagyszünet előtt fordítani tudott a hazai együttes. A harmadik felvonásban 6-3-ra is elhúzott a Szeged, ám a záró nyolc perc elejére feljött mindössze egy találatra a német pólócsapat.

A végét aztán már megnyomta a Szeged, előbb Baksa indítása után Molnár értékesített egy ziccert, majd ugyanő másodpercekkel a vége előtt ismét beköszönt, így 8-5 lett az összecsapás vége. A szegedi pólósok legközelebb jövő szombaton szállnak vízbe a sorozatban, akkor Nagyváradon játszik a Vincze-csapat.

A csoportokból a körmeccsek zárultával az első négy helyezett jut tovább a legjobb 16-ba. A nyolcaddöntőben minden csoportelső a neki kisorsolt csoportnegyedikkel, a második helyezett pedig a harmadikként végzettel csap össze oda-vissza alapon. Az e párokból továbbjutók kerülnek be az elődöntős mezőnybe, az úgynevezett Final Fourba.

Eredmény – vízilabda Bajnokok Ligája, D csoport, 1. forduló
A-Híd Szeged VE – Spandau (német) 8-5 (2-2, 2-1, 2-1, 2-1)
A magyar csapat góldobói:
Molnár T. 3, Juhász Zs., Kayes, Varga P., Somogyi, Kiss Cs. 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik