Sport

Világelső a magyar frizbis páros

kutyas-frizbi(960x640).jpg (kutyás frizbi, frizbi, zsíros józsef)
kutyas-frizbi(960x640).jpg (kutyás frizbi, frizbi, zsíros józsef)

Zsíros József és kutyája, Seesco az amerikai kutyás frizbi világversenyen távolsági számban lettek aranyérmesek a hétvégén.

A hétvégén először állhatott a dobogó legfelső fokán magyar versenyző a kutyás frizbi világbajnokságok történetében.

Zsíros József és kutyája, Seesco idén a legeredményesebb magyar versenyzőként Dog Chow ösztöndíjjal utazott ki az amerikai világversenyre, ahol a távolsági-pontossági futamot nyerték meg.

Zsíros József már kifejezetten azzal a céllal vette magához a border collie és whippet agár keveréket, Seescót, hogy igazi profi versenyzőt találjon társul a napjainkban egyre népszerűbb kutyás frizbi sporthoz. A választás jónak bizonyult: idén minden hazai és európai versenyen dobogóra álltak, így a legeredményesebb magyar párosként a Dog Chow támogatásával utazhattak az Egyesült Államokba, a Hyperflite Skyhoundz 2012 világversenyre.

„Számos európai versenyen értünk el már helyezést, a cél pedig az volt, hogy a világversenyen is bizonyítani tudjunk. Seesco frizbizésre született, rendkívül gyors és akrobatikus kutya, így csak nekem kellett koncentrálnom, hogy pontosan és jól dobjam el neki a korongot. Büszke vagyok, mert európai játékos ebben a számban eddig még nem tudott nyerni” – mondta Zsíros József.

A távolsági-pontossági versenyszám lényege, hogy a résztvevők a lehető legtöbb sikeresen elkapott dobást hajtsák végre egy távolság szerint zónákra osztott pályán.

Videó – a Hír24 korábbi riportja a kutyafrizbiről:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik