Sport

Őszi látványosságok a Szegedi Vadasparkban

A Szegedi Vadaspark, mint a körtöltésen belüli legnagyobb zöldövezet, aki gyönyörködni szeretne a sárguló-barnuló levelek színkavalkádjában.

Az egyre átláthatóbb erdő felfedi a más évszakban rejtőzködő, s ezért szinte láthatatlan lakóit, a földről a fákra fel, majd vissza le szaladgáló mókusokat, az avarban rovarokat keresgélő sünöket, a bokrokról bogyókat lopkodó madarakat és a területen szabadon élő őzeket. Ilyenkor távcsövet is érdemes vinni a Vadasparkba, ugyanis a Sancer-tó melletti kilátóról ideális a rálátás a vízre megpihenni leszálló vándormadarak csapataira.

Az őszi friss levegőn nemcsak a hidegebb égövi, hanem az egzotikus állatok is aktívabbak, többet sprintelnek a gepárdok, kevesebbet lustálkodnak oroszlánok, de még papagájok is szívesebben cseverésznek a látogatókkal. A nyáron világra jött hópárduc kölykök, Börte, Sagar és Tenzing a nap jó részében önfeledten játszanak egymással és mamájukkal, a serdülő korba érett, sakálkölykök már rangsorvitákat vívnak, de a nemrég született kis tapír is biztosan kerülgeti szüleit. Leülni hosszabb időre talán az aranyarcú gibbon családdal szemben érdemes leginkább, mert bár Jázmin, a cseperedő majomkölyök örökmozgóként már önállóan mászik és ugrabugrál, de szülei akrobatamutatványait még ő is szájtátva figyeli.

Október végéig érdemes még kihasználni a Vadaspark által ingyenesen nyújtott izgalmas Zoo Típusú Találkozások programokat is, amelyek hétfő kivételével minden reggel fél tíztől délután fél négyig látványos állatetetésekkel és nagyon érdekes ismeretterjesztő kiselőadásokkal segítenek jobban megismerni az állatkert lakóit. Aki kígyó, béka, teknős vagy ezerlábú simogatására vágyik, az ugyanezen program keretében, hétvégén is, 13 órától a Terrárium-házat keresse, ahol mindez megvalósítható.

A Vadaspark következő kiemelkedő rendezvénye az Állatok világnapja jegyében szervezett Családi Nap lesz október 7-én, vasárnap. Ekkor, az eddig megszokottakhoz hasonlóan érdekes, izgalmas játékon vehetnek részt a látogatók, természetesen értékes nyereményekért. A program témája a házi kedvencek otthoni tartása lesz, ahol hasznos és ötletes tanácsokat adnak majd vadászgörény, papagáj, gyík-, teknős-, kígyó- és rágcsálótartáshoz, miközben a testközeli élmények, az állatok simogatása sem marad el.

Erre a napra várják az egyre gyarapodó örökbefogadó szülőket is, akik nemes, a Vadasparkot támogató cselekedeteikért „különleges bánásmódban” részesülnek majd: az állatgondozók segítségével, a lehetőségekhez mérten, a lehető legközelebb kerülhetnek választottjaikhoz, sőt a kevésbé veszélyesekhez be is mehetnek, illetve meg is etethetik őket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik