Sport

Nyolc ország 47 versenyzője a szombathelyi torna GP-n

Negyedszer kerül sor a szombathelyi Arena Savariában a tornászok magyar Grand Prix-viadalára, a Thales Kupára, amelyre nyolc ország 47 versenyzőjét várják a szervezők.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a férfiak mezőnyében először versenyeznek szaúdi és kuvaiti tornászok, a női viadalt ugyanakkor egyetlen szlovén induló teszi nemzetközivé.

A Londonban lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián, valamint az idei ötkarikás játékokon a szer nyolcas döntőjében szerepelt Hídvégi Vid részt vesz ugyan a GP-n, de egyikük sem versenyez, díjakat viszont mindkét nap mindketten adnak át.

„Szívesen járok vissza Szombathelyre, itt eddig minden alkalommal népes közönség előtt, remek hangulatú versenyeken mutathattuk be gyakorlatainkat” – mondta a sajtótájékoztatón Berki Krisztián.

A londoni olimpián szintén szerepelt Böczögő Dorina viszont versenyez: őt felemáskorláton és gerendán láthatják a nézők. A program szombaton és vasárnap is 15 órakor kezdődik, az első napon az egyéni összetett versenyt és a szerenkénti selejtezőket, a másodikon pedig a szerenkénti döntőket rendezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik