Sport

Hosszú Katinka befejezte amerikai edzőjével

hosszú katinka (hosszú katinka, )
hosszú katinka (hosszú katinka, )

Nem folytatja a közös munkát Hosszú Katinka amerikai edzőjével, Dave Salóval. Hosszú négy év után tér haza Los Angelesből.

Hosszú Katinka otthagyta eddigi edzőjét, az amerikai Dave Salót. A magyar sportoló szerint az olimpián nem kapott megfelelő segítséget a trénertől. Hosszú a Nemzeti Sportnak elmondta, eredményesebben is sikerülhetett volna számára az olimpia, ha több segítséget kap edzőjétől. A bajai úszónő a londoni ötkarikás játékokon 400 vegyesen negyedik helyezést ért el, 200 vegyesen nyolcadik lett, 200 pillangón pedig nem jutott döntőbe.

Hosszú a sportnapilapnak kifejtette: tudta, hogy Salo Londonba az amerikai csapattal utazik, ám a játékok előtt egyeztetett vele, hogyan oldhatják meg a közös munkát az angol fővárosban is. Kiváló úszónk szerint ehhez képest úgy tűnt, úszása nem is nagyon érdekli amerikai edzőjét.

A játékokon tanúsított viselkedése miatt Hosszú elmondása szerint a tréner elnézést kért, ám ezzel ő nem kapja vissza az elszalasztott lehetőségeket. Az olimpia után még visszatért Los Angelesbe a magyar úszó, de már csak elköszönni. Hosszú utolsó esélyként még megkérdezte edzőjét, miért így sikerült az úszása olimpián, ám a tréner nem tudott választ adni, ami miatt a pécsi születésű úszó végérvényesen is a váltás mellett döntött.

Hosszú Katinka 400 vegyesen 2009-ben Rómában világbajnoki címet szerzett, mint elmondta, ezért hálával tartozik Salónak. A 23 éves sportolónő a továbbiakban Baján készül, felkészülését kedvese, Shane Tusup segíti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik