Sport

Felemás rögbis mérleg Esztergomban

Három bajnoki mérkőzést játszott a Fehérvár Rugby Club Esztergomban, a kadettek és a juniorok vereséggel zártak, a női csapat viszont háromszor győzött.

A kadeteknél: Esztergomi Vitézek – Fehérvár Rugby Club 46-17 ( 24-7)

A junioroknál: Esztergomi Vitézek – Fehérvár Rugby Club 40-24. (7-17).

Az utóbbi a meccsen az első félidőben biztosan vezetett az FRC Kósa Bálint 7, Bobrovniczki Péter 5 és Kerti Domonkos 5 pontjával. A második félidőben az irányító Antal Benjámin sérülése már felhozta az esztergomiakat, de egy esztergomi játékos Sopisz Aposztolisz szemébe nyúlt, az amúgy határtalan türelemmel bíró fehérvári kulcsjátékos megütötte ellenfelét, piros lappal kiállították. Az FRC 14 fővel folytatta a mérkőzést. A második félidő 30. percében Krepsz Áronnak még futotta erejéből egy 5 pontos cél, amelyet Kósa jutalomrúgással még megtoldott + 2 pont.

A kuparendszerben zajló női bajnokság első fordulója viszont egészen másként alakult.

Első mérkőzését az FRC az Elefántok csapata ellen játszotta.

Nagy meglepetésre az első és egyetlen célt az Elefántok vitték be. Egyben ez volt a fehérvári női csapat egyetlen kapott célja az első fordulóba 175 vitt és  5 kapott ponttal.

Innentől azonban nem volt megállás, sűrű ponteső következett az Elefántok célterületére, végül 52-5 (24-5) arányban győzött a Fehérvár.

A második mérkőzésen az FRC női csapata „lelépte” az Esztergomi Vitézek női csapatát 45-0 (25-0).

A csoportmérkőzések utolsó mérkőzését a magyar bajnokság III. helyezettjével, a Szeged csapatával vívta az FRC.

A jól megtermett szegedi lányokat kipasszolták a fehérváriak.. Az élete első női bajnoki mérkőzését játszó Sándor Sára vitte az első 5 pontos célt, ezt követően a szintén újoncnak számító Rocskár Mónika 5 pontot ért el. A további pontszerzők: Gyolcsos Mária 20, Pap Eszter 10, Veiland Fruzsina 2 pont

Ezt követően a fehérvári lányok a tavalyi bajnok Battai Buldogok csapatával találkoztak.

A mérkőzés 1. percében Gyolcsos Mária 5 pontot ért el, a jutalomrúgásból pedig Veiland Fruzsina újabb 2 ponttal növelte az előnyt. Majd Gyolcsos Mária ismételt 5 + 2 pont, 14-0. Pap Eszter nagyszerű elfutása 5 pont + 2 pont Veiland Fruzsina. 19-0 az első félidő vége.

A második félidőben Gyolcsos Mária 5, Pap Eszter 5 pontjával kezdett az FRC. Ekkor már átjött a Batta a fehérvári térfélre. Veiland Fruzsina ezt kihasználva újabb célt vitt, 5 pont, továbbá 2 pontos rúgásával az FRC női csapata simán vette ezt az akadályt is.

FRC–Battai Bulldogok 36-0 (19-0)

A Fehérvár Rugby Club 8 pontjával vezeti a bajnokságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik