Sport

Bírói segítséggel nyert a Seahawks a Packers ellen

seattle seahawks (seattle seahawks, )
seattle seahawks (seattle seahawks, )

Az NFL harmadik hetének hétfő esti rangadóján a Seatlle Seahawks egy utolsó másodperces touchdownnal verte meg a Green Bayt.

Mindkét csapat 1-1-es mérleggel állt a forduló előtt, így a Packersre és a Seahawksra is ráfért volna a siker, hiszen bivalyerős csoportban szerepelnek.

Ennek megfelelően a védelmek felszívták magukat, és megpróbáltak minél kevesebb yardot engedni az ellenfél támadóegységének. A hazaiak például többször is a földre vitték, azaz sackelték Aaron Rodgerst, a Green Bay irányítóját, akit nem igazán tudott megvédeni saját offense-fala.

Az első pontot némi meglepetésre, csak a második negyedben láthattuk, akkor Russel Wilson, a Seattle újonc irányítója remekül passzolt Golden Tate-hez, így touchdownt ünnepelhettek.

Mason Crosby két field goalja – hárompontos rúgás – után Cedric Benson tudott touchdownig jutni a harmadik negyedben, de a Packers a TD után nem az egypontos jutalomrúgást választotta, hanem megpróbáltak kétpontot felpakolni az eredményjelzőre, sikertelenül (12-7).

Ekkor már tapintható volt a feszültség a pályán, és ezt nem csillapították a játékvezetők ítéletei – jelenleg pótbírók vezetik a meccseket, a játékvezetők sztrájkja miatt -, akik érthetetlen döntésekkel hozták előnybe hol az egyik, hol a másik felet.

Az utolsó percekben hiába vezetett parádés drive-ot Wilson, Tate nem tudta az end zone-ban elkapni a labdáját, így nem sikerült pontot szerezniük a hazaiaknak. Ekkor már két perc volt csak hátra, így a Packersnek elég lett volna lepörgetni az órát, ám ők elügyetlenkedték a négy kísérletet, így egyperccel a lefújás előtt ismét a Seattle próbálkozhatott.

Wilson kétségbeesetten indította el utolsó átadását, de a labdát a célterületen belül heten várták, végül a játékvezetők úgy döntöttek, Tate kapta el a labdát, így toucdownt ítéltek, vagyis nyert a Seahawks. Tegyük hozzá, a visszajátszások után valószínű, hogy a labdát a Green Bay védője, M.D. Jennings kaparintotta meg, vagyis megkérdőjelezhető a bírók ítélete.

Videó – a mindent eldöntő támadás:

Eredmény – NFL, 3. forduló
Seattle Seahawks – Green Bay Packers 14-12

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik