Sport

A Sport TV adja az Olaj Adria-liga mérkőzéseit

A komoly csapatokkal összecsapó Szolnok minőségi találkozóit nyomon tudjuk majd követni a televízióban is.

Az első találkozóját vasárnap 18 órától játssza a Szolnoki Olaj Szlovéniában, az első hazai mérkőzését pedig október 3-án a világhírű Cibona Zagrebbel vívja – írja a www.sport1tv.hu.

A Szolnok először indul a regionális sorozatban, ahol szerb, horvát, szlovén, macedón, bosnyák és montenegrói riválisokkal, így többek közt a Partizannal, a Crvena Zvezdával, a Cibona Zagrebbel és az Olimpija Ljubljanával találkozik. Az alapszakaszban 26 mérkőzés vár a csapatokra, ezt követi a Final Fourral egybekötött rájátszás.

A csatornán a Szolnok összes hazai mérkőzése látható lesz, és a Sport TV szándékai szerint minden olyan idegenbeli találkozó is képernyőre kerül, amelyet a pályaválasztó országában közvetítenek. A premier szeptember 30-án 18 órai kezdettel lesz a Sport1-en, amikor is a Szolnok a Krkával találkozik Szlovéniában. Az első hazai mérkőzést október 3-án játssza a Szolnok, méghozzá a világhírű Cibona Zagrebbel, a meccset 18 óra 45-től élőben közvetíti a Sport2.

„Az egyik legerősebb európai sorozat az Adria-liga, a délszláv kosárlabdázás hagyományait aligha kell ecsetelnem – mondta a sorozatról Méhes Gábor, a Sport Televízió kosárlabda-kommentátora. – Egykori BEK-győztes csapatok, neves gárdák szerepelnek benne, a magyar kosárlabdázás számára óriási dolog, hogy a Szolnok elindulhat itt. Az Olajnál új csapat épül, amelynek összeérésére kitűnő lehetőséget kínál az Adria-liga. A Szolnokon folyó szakmai munka garancia lehet arra, hogy minden riválisnak méltó ellenfele lesz. Az például biztos, hogy a szolnoki katlanban senki sem mehet biztosra.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik