Sport

Olimpiai ereklyékre lehet licitálni

szilágyi áron (szilágyi áron)
szilágyi áron (szilágyi áron)

Szilágyi Áron olimpiai aranyat hozó kesztyűje, Kozák Danuta kajakos dedikált dressze és Cseh László Londonban viselt úszónadrágja is kalapács alá kerül az ország legnagyobb piacterén.

A szeptember 21-én indult liciten a friss bajnokok mellett többek közt a legendás ökölvívó, Papp László mezéhez is hozzájuthatnak a rajongók.

Az árveréseken befolyt összeget a Sportalkímia Alapítvány javára ajánlják fel a szervezők, amely a hátrányos anyagi helyzetű magyar gyermekek sportolási lehetőségeit segíti.

Az SKC Consulting Kft. és a Vatera.hu szervezésében a licit október 1-ig tart. Csernoviczki Éva az első sportolónő a magyar cselgáncs történetében, aki érmet szerzett az olimpiai játékokon – ő Londonban viselt dzsúdóövét ajánlotta fel a jótékony célra, de a magyar női vízilabda-válogatott is beállt az árverezők sorába. Az árverésen a londoni olimpia kiválóságai mellett korábbi bajnokok ereklyéire is licitálhatunk: Kozmann György kétszeres olimpiai bronzérmes, négyszeres világbajnok kenus a Kolonics Györggyel az utolsó világbajnoki cím elérésekor viselt mezét bocsátja árverésre.

„Egy sportoló útja számtalan kihívással van tele, amelyek legyőzésében a lelki és mentális támogatás mellett a megfelelő körülményeket is meg kell teremteni. Ezért örömmel állok egy, a nehezebb körülmények között élő, de tehetséges fiatalok számára sportolási lehetőséget teremtő kezdeményezés mellé” – mondta Szilágyi Áron, az idei játékokon az első magyar aranyat szerző kardozó.

Az ország legnagyobb aukciós portálján, a Vaterán nem ez az első alkalom, hogy exkluzív sportrelikviák kerülnek karitatív célból virtuális kalapács alá. A Sportalkímia Alapítvány és az aukciós portál szervezésében az idei a második jótékony kezdeményezés.

2011 decemberében többek közt Grosics Gyula dedikált labdáját és egy Sebastian Vettel és Mark Webber által aláírt baseballsapkát árvereztek el. A befolyt összeggel akkor is a jövő sportolóit támogatták a licitálók. A Vatera 2008 óta szervez rendszeresen jótékonysági árveréseket; az eddigi több mint 50 karitatív akción több mint 21 millió forint folyt be jótékony célra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik