Sport

Michelisz kétszer is dobogóra állhatott Amerikában

michelisz norbert (michelisz norbert, )
michelisz norbert (michelisz norbert, )

A túraautó-világbajnokság sonomai versenyhétvégéjén Michelisz Norbert előbb egy harmadik, majd egy második helyet szerzett.

A Zengő Motorsport a nagy távolság és a jelentős költségek miatt csak egy autóval vágott neki a tengerentúli versenyhétvégének: Michelisz Norbert utazhatott így el Sonomába, ahol az időmérőn az ötödik, illetve a fordított rajtrácsos szisztéma miatt a hatodik helyről rajtolhatott a vasárnapi futamokon.

Az első megmérettetésen – az 5. pozícióból indulva –  nem ért senkit meglepetésként, hogy a hazai pályán versenyző Chevrolet-k haladtak az élen, miután a második rajtkockából kezdő Tarquinit Menu hátraszorította.

Aztán Michelisz rátapadt a Muller, Huff duóra, de megszorítani már nem sikerült őket, így a harmadik helyen ért célba az első futamon.

Második nekifutásra, az állórajtos versenyen – ez megy jobban a BMW-nek -, honfitársunk a hatodik helyről egészen a negyeydik helyig jött fel, de a Chevyk megint gyorsabbnak bizonyultak, és azonnal átvágtattak a mezőnyön. Aztán a szerencse is kedvezett az ötödik helyre visszacsúszó magyar pilótának, ugyanis előle Monteiro kicsúszott, Engstlert pedig Muller terelte le az aszfaltcsíkról, amiért így a franciát áthajtásos bünetéssel sújtották. Michelisz így Huff mögött a második pozíciót tartotta a leintésig, vagyis ismét felállhatott a dobogóra.

A Zengő Motorsport versenyzője ezzel a Yokohama kupában 25 ponttal előzi meg Pepe Oriolát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik