Sport

41 millió forintot nyert a tunéziai konyhai munkás Cannes-ban

euro (euró)
euro (euró)

Imed Ben Mahmoud győzelmével ért véget a World Series of Poker Europe első versenye, a tunéziai játékos hazája első világbajnoki címét szerezte.

A 37 éves konyhai kisegítő, a tunéziai Imed Ben Mahmoud szerezte meg a győzelmet a Cannes-ban megrendezett WSOPE 2700 eurós első versenyén – írja a Poker.hu.

227 játékos nevezetett a 2 700 eurós 6-max No Limit Hold’em tornára a World Series of Poker Europe-on, a nyereményalap 544 800 euró lett, amiből 24 játékos vehette ki a részét.

A tornán számos sztárjátékos is indult, közülük nem ért pénzbe Marvin Rettenmaier, Michael Mizrachi, Vanessa Selbst, Andrew Lichtenberger, John Duthie, Jeff Lisandro, John Monnette, Phil Ivey és Davidi Kitai sem.

Az ismertebb zsugások közül Brandon Cantu, David Baker és Jennifer Tilly mehettek pénznyereménnyel a kasszához, mígnem kialakult a hatfős döntő asztal.

A francia Yonnick Bonnet állt az élen, de ott volt a walesi Roberto Romanello és az izraeli Matan Krakow is, aki történetesen ugyanezen a versenyen tavaly negyedik lett.

Ők ketten voltak a legesélyesebbek, azonban egyikük sem tudott a párbajba jutni, Romanello az ötödik helyen végzett, amiért 31 ezer eurót kapott, míg Krakow a dobogó alsó fokáig jutott, ami 63 ezer eurót ért számára.

A Heads Upot a végig vezető Bonnet és Imed Ben Mahmoud játszhatták, utóbbi egy kicsivel volt csak lemaradva francia ellenfelével szemben.

A párbajban azonban megfordultak a dolgok, Mahmoud fél óra alatt kivégezte ellenfelét, az utolsó partiban bubipárral adta meg Bonnet A-K kombinációra mondott allinjét, és a T-9-2-5-9 közös lapoknak köszönhetően a győzelmet is megszerezte.

Mahmoud 147 100 eurót nyert, ami remek fizetés kiegészítés lesz a tunéziai konyhai munkás számára, Bonnet 90 885 eurót vehetett fel a kasszánál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik