Sport

Újabb maratoni vb-arany a magyar kajakostól

Szombati egyéni győzelme után, vasárnap párosban lett aranyérmes Csay Renáta a római kajak-kenu világbajnokságon Farkasdi Ramóna oldalán.

Amit Csay Renáta tud, arra a szakemberek már évek óta nem találnak szavakat. A kétgyermekes győri anyuka a világ legjobb maratoni kajakosa, idén is legyőzhetetlen volt.

Párosban a nála 16 évvel fiatalabb Farkasdi Ramóna partnereként győzött, nagyon taktikus versenyzéssel. A Csay, Farkasdi páros már az első körben meglépett az üldözőktől, a második körben azonban utolérte őket egy négy hajóból álló boly, amiben ott kajakozott a Hagymási Réka, Kiszli Vanda páros. Az utolsó 3 körben a két magyar és az olasz hajó haladt az élen, Csay Renátáék végül jó hajrájuknak köszönhetően győztek.

Második lett a Cicali, Alberti páros. Stefania Cicali szombaton szintén ezüstérmet szerzett Csay Renáta mögött egyesben. A Hagymási Réka, Kiszli Vanda duó pedig bronzérmes lett ebben a számban.

Ez volt Csay 12. világbajnoki címe.

Férfi C-2-ben Kövér Márton és Györe Attila szinte az egész verseny alatt két spanyol párossal harcolt a győzelemért, az egyik rivális hajó csak az utolsó körben szakadt le. A magyarok végül közel 9 másodperccel szorultak a második helyre.

Férfi kajakban a Salga István, Ceiner Benjámin páros nem tudott beleszólni az érmekért folyó harcba. Több mint 3 és fél perccel lemaradva a győztes hajó mögött a 8. helyen futottak be.

Még tegnap délután rendezték meg a férfi kajak egyesek döntő futamát. Abban a számban Petrovics Máté a hatodik helyen futott be, de a vezető bolyból több versenyzőt kizártak, így hivatalosan a negyedik helyet szerezte meg a római világbajnokságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik