Sport

Győri siker a dunántúli rangadón

Újabb vereséget szenvedett hazai pályán a Videoton, a Győri ETO Koltai góljának köszönhetően rabolt három pontot Sóstóról.

Kapcsolódó cikkek

Bizonyára sokan emlékeznek arra, amikor még a nyolcvanas években egy-egy Videoton-Rába ETO mérkőzés idején teljesen beállt a 81-es főút forgalma Fehérvár és Győr között. Bizony a Móri úton az ott lakók ilyenkor jobbnak látták, ha becsukják ablakaikat, vagy erre az időpontra tervezték a rokonlátogatást, mert nem lehetett megmaradni a házakban a felcsapó benzingőz, és az akkori autócsodák (Trabant, Wartburg stb.) kreálta zaj miatt. Aztán ez az „őrület” szép lassan okafogyottá vált, mindkét csapat igen messzire került attól, hogy efféle népünnepély legyen egy-egy összecsapásuk. Hát ezúttal ismét azzal kellett szembesülni a tudósítónak, ahhoz képest, hogy két élcsapat játszott, bántóan kevesen voltak a lelátón.

A Vidi ellenfele zsinórban öt bajnoki győzelemmel a tarsolyában érkezett Fehérvárra, és 16 gólt szerzett az eddigi hét fordulóban, s bár legutóbb, a Pécs ellen „csak” 1-0-ra diadalmaskodott, Siófokon és Diósgyőrben három-három találatig jutott, a Kecskemétnek pedig berámolt egy ötöst. Nem véletlenül mondta Paulo Sousa a kupameccs után: „Most az a legfontosabb feladatunk, hogy a játékosok regenerálódását gyorsabbá tegyük. Ezúttal azonban a fizikai mellett a mentális regenerálódásra is nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a vasárnapi bajnoki mérkőzésen eredményesek lehessünk az ETO ellen.”

45. alkalommal léptek majd pályára a Sóstói Stadionban a győriek, a Videoton ellen az elmúlt tíz évben volt a legrosszabb a mutatójuk valamennyi NB I-es csapatot tekintve, hiszen 2 döntetlen mellett 8 alkalommal vereséget szenvedtek.

Most megtört az átok, hiszen akármennyire is támadott közel hetven percen keresztül a fehérvári gárda, nem sikerült bevenni Sasa Sztevanovics kapuját. A győriek viszont a 67. percben egy kontratámadás után az idei szezonban a gólkirályi címre törő Koltai Tamás találatával vezetéshez jutottak. Több helyzetet is kidolgozott a Videoton a mérkőzés folyamán, a legnagyobb lehetősége Filipe Oliveirának volt a hosszabbításban, de az ő labdája is célt tévesztett. Már nem a foci volt a főszereplő az utolsó percekben, több indulatos belemenés, könyöklés, és lökdösődés jellemezte a lefújást megelőző időszakot. Ennek lett az áldozata Torghelle Sándor is, aki előbb lekönyökölte Linas Pilibaitist, majd Fábián Mihály játékvezetővel vitatkozott. A játékvezető ezt megunva felmutatta a csatárnak a második sárga lapot, de ez nem változtatott azon, hogy a Győr győzelmével a tabella élére ugrott, a fehérváraik, pedig egy hellyel hátrább, az ötödikre estek vissza.

Jegyzőkönyv:

Videoton FC – Győri ETO (0-0) 0-1

Székesfehérvár, 3680 néző

Vezette: Fábián (Ring, Kispál)

Videoton FC: M. Bozsovics – Brachi, Kaká (Torghelle, 71.), Caneira, H. Sanchez – Renato Neto (Sándor Gy., 71.), Mitrovics – Gyurcsó, Kovács I. (Paraibá, 78.), Oliveira − Nikolics N.

Vezetőedző: Paulo Sousa

Győri ETO: Sztevanovics – Takács Á., Lipták, Pilibaitis – Svec, Pátkai, Kamber, Kronaveter (Andric, 58.) – Varga R., Strestik (Alekszidze, 65.), Koltai (Dudás, 83.)

Vezetőedző: Pintér Attila

Gólszerző: Koltai

Kiállítva: Torghelle (93.)

Edzőszemmel:

–  A mérkőzés első tíz percétől eltekintve nekünk sikerült irányítani a játékot. Minden játékosommal elégedett voltam, úgy érzem, többet érdemeltünk volna, mint ami végül a mérkőzés végeredménye lett. A mai összeállításban is jól játszottunk, megvoltak a helyzeteink, de többek közt azért nem sikerült nyernünk, mert a Győrnek volt egy nagyon jó kontratámadása, amit góllal fejeztek be. Ettől eltekintve azonban főleg a védekezésre koncentrált az ETO, volt amikor tíz emberrel védekeztek, mi pedig, ha meg is találtuk a rést a védelmükön, és kapura lőttünk, a hálóőrük résen volt. – Paulo Sousa a Videoton FC vezetőedzője

– Számítottunk arra, mit fog játszani a Videoton. Nehezítette ugyanakkor a feladatunkat, hogy hat olyan játékosunk is sérüléssel bajlódik, akik a védelemben, valamint a középpályán szerepelnek. A mai mérkőzésen mutatott játékkal, és a játékosok teljesítményével maximálisan elégedett vagyok, hiszen Magyarország legjobb csapatát sikerült legyőznünk idegenben.” – Pintér Attila a Győri ETO vezetőedzője

 

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik