Sport

Egy másik Nagy Lászlónak utalt pénzt a MOB

Az Index információi szerint tévedésből egy nyíregyházi kézilabda-játékvezető, önkormányzati képviselő kapta meg az olimpiai jutalmat. Ő is Nagy László.

A Magyar Olimpiai Bizottság 35 millió forinttal jutalmazza az olimpiai aranyérmeseket, de még a 8. helyezettek is kapnak pénzt a londoni szereplésért.

A negyedik hely 15 milliót ér, de a csapatsportágak esetében csak ennek a 70 százalékát, azaz 10,5 millió forintot. Ennyit kapnak tehát a női vízilabdázók és a férfi kézilabdázók. Az Index most azt írja, Nagy László, a válogatott játékosa helyett névrokona, egy nyíregyházi kézilabda-játékvezető, a város szocialista önkormányzati képviselő számlájára érkezett meg a pénz. Ráadásul több.

A játékvezető Nagy László hétfőn visszautalja majd a pénzt, összesen 13,8 millió forintot, amit a MOB-tól kapott a kimutatások szerint.

„Eszembe jutott, hogy a MOB így szondázhat embereket, hogy kiderüljön, miként reagál valaki, ha ekkora pénz érkezik a számlájára” – mondta az Indexnek a politikus. Nagy reméli, hogy a rossz utalás csak egyedi eset, és a MOB-nál minden rendben működik.

A Sport24 kérdésére Molnár Zoltán, a MOB főtitkára megerősítette a téves utalás tényét, ugyanakkor elmondta:

“A MOB minden szövetségtől bekérte a jutalmazandó sportolók és szakvezetők szükséges adatait. A kézilabda szövetség részéről két ‘Nagy László’ adatot is kaptunk, egyet a nemzetközi igazgatótól, egyet pedig a titkárságvezető hölgytől. Mindkét adat megegyezett, a MOB ennek megfelelően utalt. Valószínűleg a kézilabda szövetség adatnyilvántartásában volt összekeverve a két ember adata” – mondta a főtitkár.

A főtitkár arra a kérdésünkre is válaszolt, hogy miért kapott Nagy László 13,8 millió forint jutalmat.

“Csapatsportágakban minden szövetségnek, szövetségi kapitánynak lehetősége volt a jutalmak differenciálására. Így fordulhat elő, hogy volt aki 5 millió, és volt aki 13,8 millió forintos jutalomban részesült.”

Megkerestük a kézilabda szövetséget is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy igen, valóban történt differenciálás a szövetségi kapitány, Mocsai Lajos javaslatára. Hogy ki, mennyi pénzt kapott, nem hozzák nyilvánosságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik