Sport

Ben Hamnett a WPT Borgata Open bajnoka

póker (póker)
póker (póker)

A hatalmas mezőnyt felvonultató Borgata Open az amerikai zsugás, Ben Hamnett győzelmével ért véget, 819 ezer dollárt csapott hozzá bankrolljához.

Rég nem látott mennyiségű játékos jelent meg az Atlantic Cityben lévő Borgata kaszinó asztalainál. Hat nap játékot követően az amerikai Ben Hamnett ünnepelhette a 819 ezer dollárt érő győzelmet – írja a Poker.hu.

1181 játékos fizette be a 3 500 dolláros nevezési díjat a World Poker Tour Borgata Poker Open főversenyére. A nyereményalap 3 millió 900 ezer dollárra nőt, amiből 120 zsugást díjaztak.

A hatalmas mezőnyben természetesen jó pár nemzetközi profi feltűnt, bár inkább az amerikai játékosok domináltak. Pénzbe ért az ismertebb nevek közül Dwyte Pilgrim, David Pham, Tony Dunst, Allen Cunningham és Stephen Reynolds is.

A hatfős döntő asztal a negyedik napon alakult ki, a legismertebb játékos a fináléban David Diaz volt. A tavaly világbajnoki karkötőt nyert zsugás azonban elsőként esett ki, peches partiban búcsúzott, A-9 adta meg Steve Bercher allinjét, aki riverre a K-8 lapjaihoz kapott egy nyolcast.

Bercher sem húzta sokáig, az ötödik helyen esett ki, majd a negyedik pozícióban Ofi Mor távozott. A dobogó alsó fokára Tyler Patterson állhatott fel, őt Ben Hamnett búcsúztatta, aki ezzel tetemes előnnyel kezdhette a párbajt.

Ellenfele Matthew Burnitz volt, aki nem húzta sokáig, J-T egyszínű lapokkal ment allin, Hamnett K-Q-val megadott, és a Q-8-2-3-5 közös lapok érkeztével megszerezte a győzelmet.

Hamnett 818 847 dollárt tehetett zsebre, Burnitz 488 850, míg a harmadik Patterson 298 950 dollárral gazdagodott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik