Sport

Szívesen lett volna spanyol válogatott Nagy László

nagy-lászló (ingyenes, )
nagy-lászló (ingyenes, )

Ha megkapja a spanyol állampolgárságot, akkor szívesen maradt volna Spanyolországban a kézilabdás Nagy László – a világklasszis játékos ezt a DTK Show-ban ismerte el.

A világ egyik legdrágább kézise azt sem tagadta, hogy komoly összegért jött haza, de D. Tóth Krisztának elmondta, hogy a pénznél fontosabb számára a család és a barátok közelsége.

Tizenhárom év után tért vissza Magyarországra a világ egyik legjobb kézilabda-játékosának tartott Nagy László, aki először aggodalommal lépett pályára Veszprémben. „Világbajnoki selejtező mérkőzésen játszottunk. Kellemes hangulatú meccs volt, és érezhető volt, hogy az emberek máshogy álltak hozzám, ez jó érzéssel töltött el” – mondta Nagy a csütörtökön este az M1-en látható DTK Show-ban. Tény, hogy az elmúlt három évben jellemzően nem ilyen fogadtatásban volt része a játékosnak, de mint mondja, meg tudta érteni a szurkolók érzéseit is: „Elfogadom az emberek véleményét, nem vagyunk egyformák.”

Az átlövő arról is beszélt, hogy megkeresték a spanyol válogatottsággal, és bár kezdetben ettől elhatárolódott, a későbbiekben már nem zárkózott volna el a lehetőségtől.

Ha útlevélhez jutottam volna, akkor lett volna olyan döntési lehetőségem, hogy magyar vagy spanyol válogatott legyek – ismerte el az MKB Veszprém csapatkapitánya D. Tóth Krisztának. – Terveztem, hogy Barcelonában fejezem be a pályafutásomat, el tudtam volna képzelni ott a jövőmet.”

Nagy László ma már Magyarországon a családbővítést tervezi. Ezt felesége, a korábban szintén kézilabdázó Erika is megerősítette.

A három évvel ezelőtti üggyel kapcsolatban Nagy elmondta, hogy megkeresték cégek, amelyek fizettek volna neki, hogy maradjon magyar válogatott, de ő ezt elutasította. „Nem nekem kell a pénz, itt a csapatnak volt pénzre szüksége, tehát csak akkor fogadtam volna ezt el, ha ebből mindenki részesedik” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik