Sport

Szerbként kajakozik tovább Benedek Dalma

benedek dalma (benedek dalma, )
benedek dalma (benedek dalma, )

A három olimpiáról is lemaradt hétszeres világbajnok Benedek Dalma szerb színekben folytatja pályafutását.

A Nemzeti Sport információi szerint Benedek Dalma hét világbajnoki aranyérem és három eredménytelenül megvívott olimpiai válogató (2004, 2008, 2012) után 30 évesen úgy döntött, szerbként folytatja.

Benedek minden olimpiai ciklus végén keserűen csalódott, hiszen egyesben és párosban nem rúghatott labdába Kovács Katalin, illetve a szerbből magyarrá lett Douchev-Janics Natasa ellen, és a négyesbe sem tudott soha bekerülni.

2012-ben sem, pedig a 2011-es szegedi kvalifikációs vb-n Kovács, Kozák Danuta és Szabó Gabriella mellett ő ült az aranyérmes egységben. A Szegeden még amerikai színekben lapátoló Fazekas Zur Krisztina Londonban nem ülhetett hajóba USA-színekben, magyarként versenyzett tovább, és végül beverekedte megát a négyesbe, amely olimpiát nyert.

Janicsot az idiei olimpia után szintén azzal hozták hírbe, hogy szerbként folytatná, és állítólag az oroszok is csábítják, de a háromszoros olimpiai bajnok maradt.

Benedek Dalma augusztusban ment férjhez a szerb Dusan Ruzicichez, és már rá egy hónapra országot is váltott.

A sportnapilap úgy tudja, Benedek Dalma elköszönt klubjától, az MTK-tól és benyújtotta a szövetségnek a Dusan Ruziciccel kötött házasságát tanúsító okmányt.

“Dalma már elköszönt tőlünk – mondta a lapnak Rajna András, az MTK szakosztályvezetője. – Kikérte a papírjait, szeptember 30-tól már nincs a klubbal szerződése. Megköszönte azokat az éveket, amelyeket a klubban töltött el, és elmondta: elérkezett az ideje, hogy továbblépjen. Hogy a harmadik olimpiájáról is lemaradt egy ilyen tehetséges versenyző, bizony nyomós érv. Tudom, sok benne a keserűség, csalódott, és mi nem tehetünk mást, elengedjük.”

Ábrahám Attila, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség főtitkára is megerősítette a hírt: “Dalma már a szövetséggel is közölte döntését, elhozta a házassági levelét, így az ICF szabályai szerint szabadon országot válthat, nem gördíthető akadály a távozása elé”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik