Sport

Mick Doohan újra motorra ül

Az ötszörös világbajnok motoros, Mick Doohan a Fülöp-szigeteken köröz majd a helyi Moto GP-pályán, a szurkolók legnagyobb örömére.

Az ausztrál pilóta mind az 54 futamgyőzelmét Hondával érte el, és október végén a Moto GP fülöp-szigeteki futamának (amely az Ausztrál Nagydíj) keretében is egy Repsol Honda RC213V-re ül majd fel.

Mick Doohan 1994 és 1998 között sorozatban öt alkalommal lett az 500 köbcentis kategória világbajnoka, a motorsport egyik legendája. Casey Stoner, a Honda jelenlegi pilótája 10 győzelemmel és 16 dobogós hellyel nyerte meg a világajnokságot tavaly, és ez a teljesítmény már közelített Doohan 1997-es mutatójához: akkor az ausztrál 12 győzelmet és 15 dobogós helyet produkált.

Stoner egyébként a szezon végén visszavonul majd az aktív motorozástól. „Legutóbb a 2000-es évek közepén ültem motorra Japánban, szóval nagyon várom már, nagyon izgatott vagyok. A szurkolók és a versenyzők is nagyon szeretnek a szigetekre menni, és Casey Stoner visszavonulása miatt most ez kifejezetten esemény- és érzelemdús hétvége lesz” – mondta Mick Doohan az Ausztrál Nagydíjról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik