Sport

Negyedmilliárdos rendkívüli állami támogatás a Vasasnak

A kormány döntött arról, hogy a Vasas Sport Club számára a rendkívüli kormányzati intézkedések előirányzat terhére 258,4 millió forint támogatást biztosít.

A Vasas Sport Club az ország minden idők egyik legeredményesebb egyesülete, amely 2011-ben ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját – fogalmaz az Emberi Erőforrások Minisztériuménak közleménye.

“A Vasas Sport Club jelenleg Magyarország egyik legnagyobb utánpótlás bázisa. A gyermekek 17 szakosztály közül a sportágak széleskörű kínálatából választhatnak az egyéni sportágaktól kezdve a csapatsportágakig.

Jelenleg közel 2500 sportoló használja naponta a klub sportlétesítményeit. A kormány döntése alapján a Vasas Sport Club kézilabdacsarnokának bővítéséhez 131,4 millió forintot, valamint a vívó csarnokának korszerűsítési beruházásához 127 millió forintot biztosít” – írja a kommuniké.

A pólósok vannak bajban

A Sport24 is beszámolt arról, hogy a Vasas vízilabdacsapata, amely tavaly megnyerte a magyar bajnokságot, elveszítette névadó szponzorát. Ezzel elvesztette költségvetésének negyedét. Emiatt visszalépett a Bajnokok Ligájától, és több játékosát is elveszítette.

A Vasasnak jelenleg a női röplabdacsapata, a női kosárlabdacsapata és a már említett vízilabdacsapata szerepel az első osztályban a csapatsportok közül. A női kézilabdázók a másodosztályban szerepelnek.

A vívók eredményességét nagyban meglendítette Szilágyi Áron olimpiai bajnoki címe.

A labdarúgók a kétes gazdasági eredményeket hozó Híd Akvizíciós Zrt. távozása után visszakerültek a klubhoz, csakhogy egyben ki is estek a másodosztályba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik