Sport

Kézilabda: A rutin legyőzte a fiatalságot

A férfi Magyar Kupában az Ajka csapata nagy küzdelemben felőrölte az ARKSE gárdáját, és tovább jutott a legjobb 24 közé.

Az Alba Regia KSE csapata, mivel az utóbbi időben szűkebb költségvetésből tudott gazdálkodni egyre inkább az utánpótlás nevelést helyezte előtérbe. Madár Imre szakosztály-igazgató nem véletlenül mondta: „A lehetőségeink nem tették lehetővé, hogy igazoljunk olyan felnőtt játékost, aki segíteni tudná a csapatot, így inkább fiatalokkal töltöttük fel a keretet. Hárman érkeztek a nyár folyamán, Patkós Péter, aki a Veszprém nevelése, és megfordult az utánpótlás válogatottban is. Céltudatos fiatalember, aki előbb-utóbb első osztályban szeretne játszani. Rajta kívül Várai Márton, valamint a saját nevelésű Fodor Péter, aki tanulmányai elvégzése után tért vissza hozzánk. Ők mindannyian 20-21 évesek, és jó elegyet alkotnak a mi ifjainkkal, akik mellé két idősebb játékos Károlyfi Viktor, és Koncz Tamás csatlakozik. Ők képviselik a rutint, Károlyfi a védekezésben, Koncz, pedig a támadásban segít be.” – tudtuk meg.

Ez a keret bizonyítani akar, és ennek első jelét az idei szezonnyitón mutatta meg, méghozzá Ajkán, ahol sokak számára meglepő 26-22-es sikerrel zártak. Más kérdés, hogy kedden este ennek a párosításnak a visszavágóját láthatták a kilátogatók a Magyar Kupa sorozatában. A legjobb 24 közé jutásért megrendezett összecsapásra nem nevezte a szakmai stáb a fentebb említett Károlyfi-Koncz duót, méghozzá annak okán, hogy a hétvégén a Dabas ellen fontos meccs vár rájuk, és inkább erre összpontosítanak.

A szombati meccsen már kilenc góllal is vezetett az ARKSE, de az utolsó öt percben már kifejezetten a fiatalok játszottak, és fel tudtak zárkózni a vendéglátók. „Bennünk van a félsz, mert a tabella középmezőnyének az elején akarunk végezni, ami azt jelenti, hogy a 6.-10.-hely bármelyikén ott lehetünk, ez elég lehet a sima bennmaradáshoz. Annak örülök, hogy az ajkai meccsen a tét nem nyomta a fiúkat, és úgy játszottak, mint a rutinos öreg rókák. Ez rendkívül bíztató a jövőre nézve.”- tette hozzá Madár Imre.

A kupameccsen nem kezdett rosszul a fehérvári együttes, végig fej-fej mellett haladtak a komplett keretével felálló vendégekkel szemben. Egy-kétgólos vezetéshez jutottak ugyan, de igazán nem tudtak ellépni. A döntetlenre végződő első játékrész után úgy tűnt a második félidő első öt percében, hogy talán faképnél hagyják a zöld-fehéreket, de ez is tiszavirág életűnek bizonyult. Többet hibáztak, és ezeket kegyetlenül kihasználta a vérszemet kapó, és egyre jobban összeálló ajkai alakulat. Puhult az egyébként addig jól működő fehérvári védekezés, és a bravúrokat bemutató Pulai Dávid és betlizett néhányszor. A 45. perctől fokozatosan növelte előnyét a vendéggárda, és innentől már nem is engedte ki kezéből az irányítást. Vissza tudott tehát vágni az Ajka, de az alakulgató ARKSE fiataljait nem érheti szemrehányás, mert határozottan látszik: övék a jövő!

Alba Regia KSE – Le Belier KK Ajka 26-31 (13-13)

Székesfehérvár, 50 néző

Vezette: Csányi, Zörgő

Alba Regia KSE: Fodor – Szvitek 5, Gyimesi 1, Patkós 4 (1), Vasvári 4, Reichert 1, Dreska 5

Csere: Pulai (kapus), Vekerdi, Bakos 1 (1), Várai 3, Grőber 2, Madár, Kónya.

Edző: id. Grőber Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik