Sport

Lorenzo nyert, de Rossit ünnepelték

valentino rossi (valentino rossi)
valentino rossi (valentino rossi)

A futam elején történt kiesések miatt Jorge Lorenzo nagy előnyre tett szert a vb pontversenyben a MOTO GP San Marino-i Nagydíja után. Valentino Rossi második lett.

Utolsó olasz motorral vívott olasz versenyére készült Valentino Rossi a Misanóban rendezett viadalon. A Ducati doktora ugyanis év végén a Yamahához szerződik. Az időmérő nem sikerült túl jól Rossinak, csak a hatodik helyről indulhatott.

A pole pozíciót Dani Pedrosa szerezte meg a vb-t vezető Jorge Lorenzo előtt. Csakhogy a rajt előtt sárga lámpákkal villogtak a versenyzőknek, ez többeket megzavart, beindultak, majdnem balesetet okozva. Pedrosa járgánya ráadásul elromlott, így éppencsak meg tudták javítani, de így is csak az utolsó helyről indulhatott.

Nem sokkal a rajt után búcsúzott a versenytől, miután Hector Barbera meglökte. Pillanatokkal később a harmadik helyről induló Cal Crutclow is kicsúszott, miközben Valentino Rossi a második helyre lépett elő. Lorenzo vezette a mezőnyt, de Rossi a futam végefelé egyre közeledett az éllovashoz, miközben Dovisiozo és Bautista is küzdött egymással. Három körrel a vége előtt Espargaro is kiesett, ami az összesítésben fájó fejlemény számára.

A San Marino-i pályát egyébként Marco Simoncelliről, a tavaly tragikus körülmények között elhunyt pilótáról nevezték el. Ezen a pályán tudott egy Ducattival Valentino Rossi a dobogóra lépni. Merthogy maradt a 2., ezzel idei legjobbját érte el száraz pályán. A végén Dovisiozo és Bautista öldöklő csatát folytatott Bautistával, végül utóbbi állt fel a harmadik helyre, a Moto GP-ben először.

Lorenzo megerősítette vezető helyét összesítésben. Öt futam van még hátra a világbajnokságból. A MOTO2-ben is a világbajnoki éllovas nyert, a spanyol Marc Marquez Pol Espargarót és Andrea Iannonét előzte meg.

Eredmény – Moto GP, San Marino-i Nagydíj

1. Jorge Lorenzo (Yamaha)
2. Valentino Rossi (Ducati)
3. Alvaro Bautista (Suzuki)
4. Andrea Dovizioso (Yamaha)
5. Ben Spies (Yamaha)
6. Stefan Bradl (Honda)
7. Nicky Hayden (Ducati)
8. Jonathan Rea (Honda)
9. Randy De Puniet (Aspar)
10. Michele Pirro (Honda)

A pontverseny állása:

1. Lorenzo 270 pont
2. Pedrosa 232 pont
3. Stoner 186 pont
4. Dovizioso 163 pont
5. Crutchlow 122 pont

Moto2 – végeredmény:

1. Marc Marquez (Team CatalunyaCaixa Repsol)
2. Pol Espargaro (Pons 40 HP Tuenti) 
3. Andrea Iannone (Speed Master)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik