Sport

Steelers-Jets: fontos hiányzók a rangadón

darrelle revis (darrelle revis, )
darrelle revis (darrelle revis, )

Az amerikaifutball-liga (NFL) 2. hetének legjobban várt meccse aPittsburgh Steelers-New York Jets találkozó lesz, azonban mindkét oldalon gyengült a keret.

A nyitókörben a Jets magabiztosan intézte el a csoportriválisát, a Buffalo Billst – 48-28 -, míg a Steelers meglepetésre a Peyton Manninggel megerősödött Denver Broncostól kapott ki 31-19-re.

Ennek ellenére a második héten erre a találkozóra figyelnek a legtöbben, hiszen a híres Vasfüggöny – így nevezik a pittsburgh-iek védelmét – és a New York-i támadóalakzat Sanchez és Tebow vezérletével összecsap. Még úgy is, hogy már biztos, mindkét oldalon lesznek hiányzók, akik távolmaradásával igencsak meggyengülnek a felek.

A Jets például legjobb védőjét, a cornerback Darrelle Revist veszítette el egy kisebb agyrázkódás miatt. A CB el sem utazott a kerettel, mivel az ilyenkor szokásos kivizsgálásokon át kell esni a kőkemény és balhés játékosnak, hogy kiderítsék, nincs komolyabb baj.  Ugyancsak az oldalvonal mellől nézheti társait a tight end Justin Keller, aki egy térdsérülést szedett össze.

A legendás Steelers-defense sem erősödött az elmúlt héten: Troy Polamalu könyöki sínylette meg a Broncos elleni összecsapást, míg a védelem legnagyobb kiesője, a linebacker James Harrison még nincs 100 százalékos formában a térdműtétje óta.

Ennek ellenére kőkemény csatára, és parádés megmozdulásokra számíthatunk vasárnap hajnalban, elég ha csak a múlt heti jelenetsorra gondolunk: a Jets meccsén egy onside-kick után a denveri “legenda”, Tim Tebow kaparintotta meg a labdát.

Videó – az iránytó Tebow ha kell, elkapót játszik:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik