Sport

Harmadikok lettek női röpiseink

A házigazda magyar női röplabda-válogatott 3-1-re kikapott a bolgár csapattól az Európa-bajnoki selejtezősorozat Budaörsön zajló tornájának szombati, harmadik fordulójában, így harmadikként zárt.

Ahogyan az első két nap, úgy most is “A röplabda élt, él… és élni akar” feliratú pólóban jöttek ki az öltözőből a játékosok, akik ezzel is a sportág nehéz anyagi helyzetére kívánták felhívni a figyelmet és arra, hogy a röplabda, ha nem kerül be a társasági adóból (TAO) támogatott sportágak közé, a versenyhátrány miatt megszűnhet.

A kezdeményezés mellett ezúttal több sportoló kiállt, így Szivós Márton, a vízilabda-válogatott erőssége, vagy a Magyar Sporttudományi Társaság kezdeményezésére létrejött Sportos Elmék közössége, köztük Zwickl Dániel olimpián szerepelt asztaliteniszező, Virág Lajos világbajnoki ezüstérmes birkózó és S. Kovács Ádám vb-ezüstérmes, Világjátékok-győztes karatézó.

A négy csapat egy héttel ezelőtt Várnában találkozott, a magyarok akkor egy győzelemmel zártak. A két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott jutott ki a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

Eredmény – női röplabda Eb-selejtező
F csoport, 2. torna (Budaörs), 3. forduló:
Bulgária-Magyarország 3-0 (20, 19, 20)
Csehország-Lettország 3-0 (14, 10, 13)

A végeredmény: 1. Bulgária 16 pont, 2. Csehország 14, 3. Magyarország 6, 4. Lettország 0

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik