Sport

Nem sikerült a női röpis bravúr

noi-roplabda-valogatott(210x140)(2).jpg (röplabda, )
noi-roplabda-valogatott(210x140)(2).jpg (röplabda, )

A magyar női röplabda-válogatott 3-1-re kikapott a csehektől az Eb-selejtezősorozat budaörsi tornájának pénteki 2. fordulójában, és már nem juthat ki.

A várnai 3-0-ás vereség után nem sok minden szólt a magyarok mellett a Csehország elleni mérkőzésen a budaörsi női röplabda Eb-selejtező tornán, ennek dacára a mieink az első játszmát négypontos hátrányból hátrányból négypontos, 25-21-es győzelemmé tudták változtatni.

A második játékrész elején még folytatódott a mieink régen látott felszabadult játéka, de a végére túl sokat hibáztak Németh Lajos játékosai és egyenlített az esélyesebb cseh együttes (25-16). A továbbiakban egyre inkább kidomborodott a két együttes közötti tudáskülönbség, a harmadik szettet 25-17-re nyertek Havelkováék, a negyedikben 0-6 után tudta csak az első pontunkat megcsinálni Sándor Renáta. A rutinos ellenfél a végjátékban sem adott esélyt Miklai Zsanettéknek, és 25-13-ra nyerve a szettet, ismét legyőzte legjobbjainkat.

Az utolsó napi mérkőzések előtt már eldőlt, hogy csoportgyőztesként Bulgária kvalifikálta magát a 2013-as Európa-bajnokságra, míg Csehország pótselejtezőt játszhat. Magyarország a csoport harmadik helyén végzett, megelőzve Lettországot.

Németh Lajos szövetségi kapitány:
“Ha ez a csapat kiegészül a most hiányzókkal, akkor jó és eredményes együttes lehet a magyar válogatott, és ezt az első játszmában is bizonyítottuk. A jelenlegi állapotunkban ma erre voltunk képesek. A végére elfáradtunk, a meccs előrehaladtával egyre több kezdetleges hibát vétettünk. Az mindenképpen jó, hogy tudtunk egy játszmát nyerni a csehek ellen. Most ennek az egynek kell örülni, a jövőben meg lehetőleg egyre többnek, még egy ilyen erős ellenféllel szemben is”.

Eredmények – Női röplabda Európa-bajnoki selejtező, F csoport, 2. torna, 2. forduló

Csehország-Magyarország 3:1 (21-25, 25-16, 25-17, 25-13)

Bulgária-Lettország 3:0

Az állás: 1. Bulgária 13 pont, 2. Csehország 11, 3. Magyarország 6, 4. Lettország 0

(A 3-0-s és 3-1-es győzelem 3 pontot ér, 3-2-él a győztes 2, a vesztes 1 pontot kap)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik