Sport

Kínában folytatódik Babos Tímea szezonja

babos tímea (babos tímea, )
babos tímea (babos tímea, )

A világranglista 63. helyén álló magyar játékos jövő héten Kínában szerepel, majd Japánban is pályára lép.

A US Opennel lezárta idei amerikai szezonját Babos Tímea, aki az év utolsó Grand Slam-versenye után Magyarországon készült a folytatásra. A magyar játékos már a kínai Csüancsouban várja a kezdést a 220 000 dollár összdíjazású Quangzhou International Women’s Open elnevezésű tornán.

Babos a US Openen egyesben és párosban is az első fordulóban búcsúzott, hazatérése után pedig néhány napot Sopronban töltött.

„A US Open után közel egy hétig nem teniszeztem, csak kondiztam, ez jó hatással lehet a szezon hajrájában. Nagyon sűrű volt ez az év, az olimpia pedig még sűrűbbé tette a programot. Fizikailag és fejben is nagyon fárasztó volt az elmúlt időszak. Túl sokat játszottam, így jót tett az, hogy egy hétig nem teniszeztem. Ismét labdaéhes lettem” – nyilatkozat Babos, aki részben tapasztalatlanságával indokolta rövid US Open-szereplését.

Babos Tímea Csüancsouban alanyi jogon főtáblás, utána viszont a tokiói Toray Pan Pacific Openen (2 168 400 dollár összdíjazás) és a pekingi China Openen (4 828 050 dollár) a selejtezőben lép(ne) pályára. Az ázsiai sorozat zárásaként következik a tervek szerint az oszakai HP Open (220 000 dollár).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik