Sport

Galambos Péter középdöntős az evezős-Eb-n

Galambos-Peter(210x140)(2).jpg (galambos péter, )
Galambos-Peter(210x140)(2).jpg (galambos péter, )

A könnyűsúlyú egypárban friss vb-ezüstérmes, ezúttal a normálsúlyban versenyző Galambos Péter bejutott a szombati középdöntőbe Varesei Eb-jén.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 26 éves magyar versenyző második lett pénteki előfutamában belga riválisa mögött, s így készülhet a középdöntőre. Az Eb-n csak az olimpiai számokban rendeznek versenyeket, a nemrég vb-ezüstérmet nyert Galambos Péter is ezért indul normálsúlyban.

A másik négy magyar egység közül a londoni ötkarikás játékokon is szerepelt Simon Béla, Széll Domonkos kormányos nélküli kettes harmadik, a Szabó Katalin, Gyimes Krisztina kétpárevezős pedig negyedik lett előfutamában, ők a viadal második napján a reményfutamban szállnak majd vízre.

A Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence könnyűsúlyú kétpárevezős egy hatodik, majd a reményfutamban egy ötödik helyet szerzett, így szombaton a C fináléban, azaz a 13-16. helyért folytathatja.

A férfi négypár, azaz Elekes Szilveszter, Papp Gergely, Matheisz József, és Pétervári-Molnár Bendegúz befejezte az Eb-szereplést, miután nem sikerült bejutnia a 12 közé. A magyar egység – két negyedik hellyel – a 13., utolsó pozícióban zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik