Sport

Elköltözik a MOB a Sportok Házából

Egy újonnan átadott budai irodaházba teszi át székhelyét a Magyar Olimpiai Bizottság, ahol irodákat bérelnek majd.

Az Index hírportál csütörtökön számolt be arról, hogy a MOB januártól a MOM-park mellett, a XII. kerületi Csörsz utcában nemrég átadott MOMentum irodaházban tevékenykedik tovább.

A szervezet öt éven keresztül évi 60-70 millió forintért bérel irodákat, amivel mintegy megtriplázza az ingatlanbérlésre fordított eddigi költségeit.

A MOB az elmúlt években több országos sportszövetséggel együtt a Népstadion melletti Magyar Sport Házában székelt. A Magyar Sport Házát üzemeltető BMSK Zrt. vezérigazgatója, Medvigy Mihály az Indexnek azt mondta, a MOB meglepte a felmondással, mivel korábban, június hónapban több egyeztetés is zajlott a BMSK vezetői és Molnár Zoltán MOB-főtitkár között, aki akkor úgy nyilatkozott, hogy ha azon a szinten, ahol a MOB jelenleg is irodákat bérel, további helyiségeket kapnak, akkor maradnak. Medvigy Mihály szerint a BMSK az igényelt plusz irodai területeket biztosította, és erről írásban is tájékoztatta Molnár Zoltánt.

A MOB főtitkára viszont a hírportálnak azt állította, hogy az elnökség azért döntött a székhelyváltás mellett, mert a Magyar Sport Házában már nem volt hely, és ez a BMSK-val történt megbeszéléseken be is bizonyosodott.

Az állami tulajdonban lévő BMSK-nak állítólag még 600-700 millió forintnyi lízingtartozása van az épületre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik