Sport

Sérülés miatt nem indul a magyar csapat

Sérülés miatt nem indul el a magyar trió a nyíltvízi úszók olaszországi Európa-bajnokságának 5 kilométeres csapatversenyében.

A háromfős együttesek mezőnyéből azért hiányzik a gárda, mivel a női csapattag Olasz Anna ütést kapott a fülére a 10 km-es szám szerdai versenye közben.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint az egyéniben nyolcadik helyen végzett magyarnak, aki amúgy sérülten is teljesítette a távot, megsérült a dobhártyája, két hét kényszerpihenő vár rá, s számára már véget ért a – Ligur-tenger és a Tirrén-tenger találkozásánál fekvő Piombinóban zajló -kontinensviadal.

“Ilyen hatalmas hullámok és agresszív ellenfelek között még sosem versenyeztem. Az ütést követően nem hallottam semmit a bal fülemre, és annyira szédültem, hogy képtelen voltam egyenesen úszni” – mondta a jövő szerdán 19 éves Olasz Anna.

Eredetileg csütörtökön rajtolt volna el a mezőny, azonban az időjárás kedvezőtlenre fordult. A hatalmas hullámok miatt versenyzésre alkalmatlanná vált helyszínen, így csütörtök helyett az eredendően pihenőnapnak kijelölt péntek délelőttjén, 10 órakor vágnak neki a távnak a háromfős vegyescsapatok

Ajánlott videó

Olvasói sztorik