Sport

Mozduljanak a szegedi gyerekek!

24.hu
24.hu

2012. 09. 13. 15:25

A versengő általános iskolásokra óriási küzdelem vár a tanévben. A bajnok az elismerés mellett elhódítja a Diadal Pajzsot is.

A Diadal versenysorozat civil kezdeményezés, melynek két vezérszava az önkéntesség és a felajánlás – közölte Engi Gábor, a Vidáman Kft. cégvezetője. A kezdeményezés célja, hogy az általános iskolás gyerekeket kimozduljanak, a városi tömegsportélet felpezsdüljön.

A verseny szervezése tavaly november óta tart, folyamatos egyeztetések zajlottak az igazgatókkal, tanárokkal és a szülőkkel, árulta el Makra Orsolya ügyvezető.

A megmérettetésekre péntek délutánonként kerül sor, az első fordulóra október 19-én a Sportcsarnokban. A Diadal versenysorozat összesen öt fordulóból áll, decemberben a Jégpályán, februárban a Napfényfürdőben, áprilisban a Maty-éren, májusban pedig szintén a Sportcsarnokban rendezik meg a sportvetélkedőket. A szervezők a záró fordulót igyekeznek összekapcsolni a Szeged Napja rendezvénysorozattal, amikor a résztvevő csapatok felvonulnának a városban.

Az induló iskolák 23 fős csapatot nevezhetnek a Diadalra, amely 20 diákból, 2 szülőből és 1 felkészítő tanárból áll majd. A legfiatalabb tanulók a negyedik osztályosok, akik már részt vehetnek a versenyeken, és minden évfolyamból 2-2 fiú és lány kerülhet a csapatba. Egy-egy versenyszámban 11 induló vesz majd részt csapatonként, vagyis egyszerre száztízen küzdenek majd egy feladat során.

Két forduló között sem maradnak feladat nélkül a csapatok: a www.diadalter.hu oldalon kell majd bizonyítaniuk. A weboldalon folyamatosan nyomon lehet követni a verseny állását, szurkolni lehet az iskoláknak.

Májusban a győztes több ajándékban is részesül, de mindenekelőtt elhódítja a Diadal Pajzsot, amit Oláh Róbert iparművész készített. A pajzsot a győztes csapat egy évre kapja meg, utána átszáll a következő bajnokra. Az első helyezett csapat egy belföldi kirándulást is nyer, ahova a teljes 23 fős csapatot elviszik a szervezők.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.