Sport

Magyar csatárt igazolt a Salzburg

Nagy Zoltán az osztrák jégkorongcsapat U18-as csapatában folytatja.

Örömteli hírről számolt be a jegkorongblog.hu, ugyanis a Red Bull Salzburg leigazolta a magyar Nagy Zoltánt, aki már az előző idényben is Ausztriában, egészen pontosan Grazban játszott.

A Salzburg egy Pierre Pagé által 2007-ben megálmodott utánpótlásprogramot dolgozott ki: az International Ice Hockey Development Model 11 hónapon át tart, Európa összes országából 20 játékos vehet benne részt. Közéjük sikerült beverekednie magát a MAC neveltjének, aki az U18-sok közt bizonyíthat.

Az osztrák sztárklub nem kíván részt venni a szövetség által szervezett utánpótlás-bajnokságokban, így az U18-as együttes a cseh korosztályos élvonalban vitézkedik. Emellett van egy saját szervezésű sorozata is a Red Bullnak, ebben nyolc csapat indul, a mostani bajnokságban Berlinben, Mannheimben, Liberecben és Pardubicében is lesz egy-egy torna, majd a négy legjobb együttes Salzburgban dönt az elsőségről január közepén. A tervek szerint Nagy Zoltán is pályára lép ezen meccseken.

Korábban a magyar válogatott Kóger Dániel is megfordult a Red Bullnál, 2007-től két szezont töltött el a klub utánpótlásában, illetve a felnőttcsapatnál.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik