Sport

Szurkolók is fizethetik a Fradi büntetését

Drukkerek is segíthetnek a Ferencváros női kézilabdacsapatának az EHF által kiszabott 5000 eurós büntetés kifizetésében.

A büntetést még a viborgi, megnyert KEK-döntő után történtek miatt rótta ki az Európai Kézilabda Szövetség. A lefújást követően a ferencvárosi szurkolók ellepték a játékteret, a dán rendezők felhívásának ellenére.

Az eset miatt júniusban indított vizsgálatot az EHF, és végül 5000 eurós pénzbüntetést szabott ki a Ferencváros kézilabda-szakosztályára. A pénzbüntetésen túl a kontinentális szövetség kilátásba helyezte a Ferencváros kizárását a további nemzetközi kupaküzdelmektől, ha bármilyen újabb rendbontás, atrocitás történne a Ferencváros mérkőzésein.

„Az elmúlt napok szurkolói megkeresései után a pénzbüntetésből való részt vállalásra két lehetőséget kínál a klub” – tudatta a fradi.hu. Bankszámlára, illetve a hazai mérkőzéseken gyűjtődobozba juttatva van lehetőség hozzájárulni a büntetés kifizetéséhez. A klub közleményben köszönte meg a szurkolók áldozatvállalását.

Az EHF korábban a Veszprémet büntette, nagy vihart kavarva, ott is a drukkerek dobták össze a büntetésre vonatkozó összeg jelentős részét.

Videó – az említett eset:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik