Sport

Murray végre csúcsra ért

Andy Murray (andy murray, )
Andy Murray (andy murray, )

Andy Murray 76 év után az első brit férfiteniszező, aki Grand Slam-tornát nyert. A skót a US Open döntőjében öt szettben győzte le Novak Djokovicot.

Mint azt már az utóbbi években megszokhattuk, hétfőre csúszott a US Open férfidöntője. A nagy riválisok elhullása után a torna két legnagyobb esélyese, Andy Murray és Novak Djokovic jutott be a fináléba, és ugyan a skót korábban még sosem nyert Grand Slam-tornát (négy vesztes döntője van), intő jel lehetett a szerb számára az olimpiai bajnoki címe.

Az időjárás most sem kedvezett a játékosoknak, a stadionban kavargott a szél, ez pedig jelentősen megnehezítette a játékosok dolgát. Az első két szettet óriási csatában nyerte meg Murray, akinek olyan szurkolói voltak a lelátón, mint Sir Sean Connery, vagy Sir Alex Ferguson, a Manchester United trénere.

Djokovic a harmadik szettben megrázta magát és a sírból hozta vissza a meccset, a 7-6-ra, majd 7-5-re elbukott első két játszma után előbb csak két, majd három nyert gémet engedélyezett ellenfelének, egyenlített, így ötödik, mindent eldöntő felvonást rendeztek. A brit aztán 3-0-val kezdett, Djokovicnak pedig innen már nem volt visszaút, Andy Murray nyerte a US Opent, pályafutása első GS-viadala volt ez a 25 esztendős játékosnak. A fantasztikus mérkőzés majdnem öt órán át – 4 óra 54 perc – tartott.

Hatalmas szó ez, ugyanis brit férfijátékos legutóbb 1936-ban nyert Grand Slamet, Fred Perry akkor Wimbledonban ért fel a csúcsra.

Eredmény – US Open, férfidöntő, egyes
Murray (brit, 3.)-Novak Djokovic (szerb, 2.) 7-6 (12-10), 7-5, 2-6, 3-6, 6-2

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik