Sport

Magyar lehet a világ legerősebb embere

Nagy Ákos is részt vesz a World's Strongest Man 2012 Los Angeles-i döntőjében. Magyar erőember 13 év után jutott el ebbe a magasságba.

Tizenhárom év elteltével újra ott a lehetőség, hogy magyar erősportoló bizonyítson a világ szeme előtt, hisz a 2012-es World Stongest Man megmérettetésén, a harminc legerősebb közt ott van Nagy Ákos. A magyar “izomember” idén júliusban, hatalmas bravúrral lett első a Giant Live Erősember versenysorozat budapeti állomásán, maga mögé utasítva a 166 kilós holland Moonent, a világ egyetlen vegetárius erőemberét, a német Baboumiant, vagy az angol Chris Gearinget.

Az – egyebek mellett – 160 kg-os viking nyomásból, 380 kg súly cipeléséből vagy egy 350 kilós Ferrari felhúzásából álló versenysorozat összesített győzteseként jutott Nagy most a világ legerősebb emberei közé, a World’s Strongest Man viadalra.

Az 1977-óta megrendezendő World’s Strongest Man az erőatléták legnagyobb világversenye. Több mint harminc év alatt a verseny köbeutazta a Földet, és a bolygó legváltozatosabb pontjain, Zambiától Mauríciuszig, Malajziától Marokkón át Kínáig, számos helyen hívta össze a világ legerősebbjeit, hogy különleges és izgalmas versenyszámokban mérjék össze erejüket. A sportág történelmében eddig egyetlen magyar színekben versenyző résztvevője volt a világ legerősebb embere versenynek Fekete László személyében, utoljára 1999-ben. Akkor a kilencedik lett az ősiből származó erőember.

13 év után tehát újra magyar sportolónak is szurkolhatunk a világversenyen, amit ezúttal Los Angelesben rendeznek szeptember 24. és október 1. között.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik