Sport

Londonban az Újpest a volt a legjobb

Krajnyák Zsuzsanna (krajnyák zsuzsanna, )
Krajnyák Zsuzsanna (krajnyák zsuzsanna, )

A magyar csapat olimpiai és paralimpiai eredményeit tekintve az Újpesti TE sportolói hozták haza a legtöbb ötkarikás pontot.

Mint azt a Sport24 megírta, kedd hajnalban megérkezett Budapestre a londoni paralimpia aranygépe, ám az ünneplést követően megindult a számolgatás is.

A 127 éves lila-fehér egyesület ugyanis az olimpiai játékokon kilenc, míg a paralimpián 22 pontot szerzett, így a magyar klubok közül a legeredményesebbnek mondhatja magát az UTE.

A negyedik kerületiek paralimpikonjait, a két ezüsttel és egy bronzzal záró kerekesszékes vívó Krajnyák Zsuzsát, a két ezüstöt nyert vívó Dani Gyöngyit és a párbajtőrcsapat tagjaként ezüstérem mellett egy negyedik helyet is begyűjtő Juhász Veronikát, valamint a szintén vívó Juhász Tamást a reptéren Wintermantel Zsolt polgármester köszöntötte.

Az olimpián pedig az aranyérmes Berki Krisztián, és az ötödik Karakas Hedvig szerzett pontot az Újpesti Torna Egyletnek. Csak az olimpiát figyelembe véve azonban a Budapest Honvéd zárt az egyesületi rangsor élén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik