Sport

Győztes rangadóval kezdett a Ravens

Joe-Flacco (Joe Flacco)
Joe-Flacco (Joe Flacco)

A Baltimore Ravens nyerte a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) hétfő esti csúcsrangadóját.

A Ravens már az első fordulóban bejelentkezett az AFC első helyéért, ugyanis a hazaiak rendkívül meggyőző játékkal rukkoltak elő a divízió rivális Cincinnati Bengals ellen. Jól kezdett a Baltimore a meccsen, a második negyed elején már 17-3 is volt az állás, innen kapaszkodott vissza a Bengals 17-13-ra.

Innentől kezdve aztán már nem termett babér a vendégeknek, a harmadik felvonásban a Ravens öt perc alatt két touch downt és egy mezőnygólt szerezve gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. A záró etapban még volt egy újabb TD és egy field goal is, a Baltimore megsemmisítő diadalt aratott a rivális felett, 44-13 lett a vége. Joe Flacco 299 yardot passzolt össze, két átadásából is TD lett.

Ezt a játéknapot sem úsztuk meg rekord nélkül, Ed Reed ugyanis egy ízben elcsípte Andy Dalton passzát, majd meg sem állt vele a gólterületig. Ezzel összesen 1497 interception utáni yardnál jár, ez az új ligacsúcs.

Játszottak még egy mérkőzést keddre virradóan, a San Diego látogatott az Oaklandhez. A hazaiak elképesztő bakikat csináltak végig a meccs során, így a Chargers tulajdonképpen magabiztosan gyűjtötte be a 22-14-es győzelmet. A Raiders speciális egysége három punt kísérletet is elrontott, kettőt a vendégek végeztek el nagyszerűen, egy ízben pedig Shane Lechler ejtette el a labdát.

Eredmények – NFL, 1. játékhét

Baltimore Ravens – Cincinnati Bengals 44-13

Oakland Raiders – San Diego Chargers 14-22

Ajánlott videó

Olvasói sztorik