Sport

Becsületbeli ügy a Ciprus elleni meccs

hanga ádám (ingyenes, )
hanga ádám (ingyenes, )

A magyar férfi-kosárlabdaválogatott utolsó Európa-bajnoki selejtezőjére készül: Ciprusra utaznak Hangáék.

Szép reményekkel vágtunk neki a kvalifikációs sorozatnak, igaz már a kezdés előtt lehetett tudni, Rátgéber László rendelkezésére egy erősen hiányos válogatott állhat csak. Ennek ellenére az első találkozók biztatóak voltak, azonban a lendület elfogyott, és legutóbb hiába kaptuk el majdnem a csoportelső horvátokat, matematikai esélyünk sincs arra, hogy ott legyünk a jövő évi szlovéniai Eb-n.

A kvalifikáláshoz legalább az első három között kellett volna végeznünk, de még az sem lett volna 100 százalékosan elég, hiszen a hat csoportharmadik közül csak a legjobb négy mehet tovább. Csak a tény kedvéért, jelenleg Ausztria a harmadik a C csoportban, három győzelemmel és négy vereséggel, és még ha nyernének is Horvátország ellen az utolsó körben, akkor is 4-4-es mérleggel állnának: ez a legrosszabb a hat harmadik helyezett közül.

Ennek ellenére csapatunk szépen búcsúzna, amire valljuk be, meg is van az esély, hiszen Ciprus nem szerepelt fényesen az ötösben: hét mérkőzésből hetet elveszítettek, ellenünk például 13 pontos különbséggel kapituláltak.

Így a papírforma mellettünk szól a 20:30-kor kezdődő összecsapáson, ám biztosra nem mehetünk, hiszen otthon meglehetősen veszélyes ellenfél a kiscsapat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik