Sport

Amerikai erősítés Miskolcon

Két amerikai légióssal erősített a DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata, amely három sorozatban is elindul a 2012-2013-as idényben.

A klub keddi sajtótájékoztatóján Szabó Tamás elnök kifejtette: a hazai pontvadászat és kupaküzdelem mellett kilépnek a nemzetközi porondra is. Az NB I-ben a hat közé kerülés a minimális cél, de reményeik szerint bejuthatnak akár az első négybe is, és a kupában is a négyes döntőbe kerülést célozzák meg. A Közép-európai Ligában a cseh Trutnov és az osztrák Wien ellen kell helytállnia a gárdának. Ha valamelyik küzdelemsorozatban az első négy közé kerül a klub, akkor pályázik a négyes döntő rendezésére.

Az eseményen bemutatták a 23 éves, 191 centis Lenita Sanfordot és a szintén amerikai, 24 éves, 183 centi magas Brittainey Ravent. A váratlan igazolásról Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző közölte:
“Három külföldi játékossal akartuk kezdeni az idényt. Hadzovic és Skoric mellett Sanford volt a kiszemeltünk. Hadzovic azonban sérülten tért vissza, elképzelhető, hogy műteni kell, és hónapokon keresztül nem számíthatunk rá. Ezért lépni kellett.”

Raven legutóbb a német Wasserburg csapatában szerepelt, de megjárta az amerikai ligát (WNBA) is: két évvel ezelőtt az Atlanta Dream kosarasa volt.

“Ahhoz képest, hogy most repülte át az óceánt, átutazta a fél világot, jó állapotban van, a felkészülésünk hatodik hetének futóedzését könnyedén teljesítette – mondta a vezetőedző a boon.hu-nak. – Aztán persze most jön majd számára is a neheze, ugyanis következik az agytágítás, a taktikai elemek begyakorlása, de remélem ezzel sem lesz gond. Egyébként pedig nagyon remélem, hogy úgy lesz minden, ahogy Raven mondta, akitől azt hallottam, hogy olyan szezont szeretne csinálni, amivel sikerül szerződést szereznie a jövő nyári WNBA-re.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik