Sport

Csőd szélén a BL egyik legnagyobb esélyese

kézilabda (kézilabda, vágott, )
kézilabda (kézilabda, vágott, )

A román Valcea női kézilabdacsapata mögül kiszállt a főszponzor, így megeshet, hogy a gárda visszalép a Bajnokok Ligájától.

Az elmúlt évek egyik meghatározó csapata volt az európai kupaporondon az Oltchim Valcea együttese, a közelmúltban nyert EHF-kupát, KEK-et, de a Bajnokok Ligájában is vitézkedett a csapat, legutóbb is elődöntőig jutott (a későbbi ezüstérmes Győri Audi ETO-val nem tudtak megbírkózni), 2010-ben pedig döntős volt.

Mivel a vezetőség is a végső győzelemről álmodozott, így a nyáron leszerződtették Katarina Bulatovicot, Amandine Leynaud-t, Allison Pineau-t, Silvia Navarrót és Alexandrina Barbosát is, vagyis világbajnokságokon, olimpiákon és BL-ben edződött játékosokkal erősítettek. Így már nem csak a klub háza táján, hanem a szakértők körében is a sorozat egyik, hanem a legnagyobb esélyesének gondolták a román klubot.

A Gazeta Sporturilor legfrisseb értesülései szerint ugyanakkor már az sem biztos, hogy el tud indulni a Bajnokok Ligájában a csapat. A gárda mögött álló gyógyszergyártó, az Oltchim nem támogatja tovább a klubot, a cég nehéz anyagi helyzetében csak az augusztusi fizetésekre futotta.

A klub tárgyalásokat kezdeményezett Christian Gatuval, a román szövetség elnökével a helyzet megoldása érdekében. A felek abban bíznak, hogy sikerül befektetőket szerezni, és akkor nem esik meg az a csúfság, hogy visszalép a Valcea a BL-től. Mint mondták, nem egy nagy cégben, hanem több kicsiben gondolkodnak.

Sajnos nem ismeretlen számunkra sem ez a helyzet, a Vasas férfivízilabda-csapata is kénytelen volt visszalépni a Bajnokok Ligájától, miután az egyik névadó szponzor távoztával nehéz anyagi helyzetbe került a klub. A piros-kékeket ráadásul nem pótolja hazánkból senki sem, így két magyar együttes, a Szeged és az Eger lesz ott a rangos kupasorozatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik