Sport

Az igazi csapás: Klicsko visszavonulóban

Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )
Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )

Vitalij Klicsko ukrán profi ökölvívó hétvégi moszkvai győzelme után bejelentette, hogy ezentúl kizárólag politikai szerepvállalására.

A nehézsúlyú Vitalij Klicsko szombaton az orosz fővárosban megvédte profi világbajnoki címét. Kihívójával, Manuel Charr német ökölvívóval szemben technikai K.O.-val győzött, ellenfelét ugyanis sérülés miatt a negyedik menetben leléptette a mérkőzésvezető.

“Visszatérek Kijevbe, és minden erőmet a választási kampányra összpontosítom” – jelentette ki moszkvai sajtótájékoztatóján a sportoló. Közölte, hogy hamarosan eldönti, folytatja-e még a versenyzést, vagy véglegesen visszavonul sportolóként.

“Gondolom, az ökölvívás sok rajongóját elkeserítem ezzel, de utat kell engednem a fiataloknak. Amint meghozom a döntést, bejelentem a nyilvánosság előtt” – mondta a 41 éves bokszoló. Megjegyezte, sohasem gondolta, hogy profi ökölvívó karrierje ilyen sokáig fog tartani.

Vitalij Klicsko az UDAR (Csapás) nevű ukrán ellenzéki politikai párt vezetője. A legutóbbi közvélemény-kutatások szerint pártja a harmadik legerősebb erő lehet a parlamenti választásokon, jelenleg mintegy 10 százalékos támogatottsággal biztos befutónak számít. Visszautasította ugyan a felkérést, és nem csatlakozott a Julija Timosenko bebörtönzött exkormányfő mögött álló, több pártot tömörítő Egyesült Ellenzékhez, a múlt héten azonban jelezte, hogy a parlamentben majd együtt kíván működni velük, leszögezve, hogy ellenfelének egyedül a Viktor Janukovics elnök mögött álló Régiók Pártját tekinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik