Sport

Vér és balhé – Klicsko megvédte címét

Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )
Vitalij Klicsko (vitalij klicsko, )

Vitalij Klicsko maradt a Bokszvilágtanács (WBC) nehézsúlyú bajnoka, miután Manuel Charrt leléptették a negyedik menetben.

Moszkvában 20 ezer néző előtt rendezték az ütközetet szombaton, a 41 esztendős ukrán a 27 éves, profi pályafutása során korábban veretlen német ellen lépett a kötelek közé. Az első három menet elég egyoldalú volt, a híres balos jabekkel nem tudott mit kezdeni Manuel Charr.

A mérkőzés végül végig sem ment, ugyanis a negyedik menetben, 56 másodperccel a gongszó előtt Vitalij Klicsko bevitt egy nagy ütést ellenfele jobb szemöldökcsontjára. A bokszoló szemöldöke felszakadt, dőlt belőle a vér, a ringorvos pedig úgy ítélte meg, hogy nem folytatódhat a mérkőzés. Dr. Ironfist nyert, pályafutása során ez volt már a 45. sikere az ukrán ökölvívónak.

A veretlenségét elveszítő Charr nem tudta elviselni, hogy így lett vége az összecsapásnak és botrányt rendezett: az ellenfelét és a bírókat is fenyegető öklözőt a segítőinek kellett lefogniuk, hogy ne csapjon át kocsmai verekedésbe az ökölvívómérkőzés.

Videó – a meccs:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik