Sport

Szekeres Pál utolsó paralimpiáján vett részt

szekeres pál (szekeres pál, )
szekeres pál (szekeres pál, )

Utolsó paralimpiáján vett részt Londonban a kerekesszékes vívó Szekeres Pál, aki a tőrözőknél egyéniben a negyeddöntőig jutott, csapatban 7. lett.

Szekeres Pál önkritikusan nyilatkozott.

“Az a helyzet, hogy megöregedtem kicsit. Most a londoni játékok előtt még a nyaralás alatt is erősítettem és úsztam, hogy jó kondiban legyek, de egyszerűen nehezebben regenerálódik már a szervezetem”.

A brit szervezőkre kitérve a 48 éves sportember elmondta, hogy parádés volt a lebonyolítás, a helybéliek kedvesek, a szállás kiváló, és az étkeztetés pedig a legjobb, amit eddig tapasztalt. Hozzátette: a maga részéről ötöst adna a rendezőknek.

Közelebbi és távolabbi terveiről szólva Szekeres Pál kifejtette:

“Ez a paralimpiám volt az utolsó. Természetesen nehéz elszakadni a sportágamtól, le fogok járni vívogatni, hazai versenyeken elindulok, beszállok a csapatversenyekbe, ezzel együtt azt mondom: jöjjenek a fiatalok. Az én olimpiai történetem 1984-ben, a budapesti ‘antiolimpiával’ kezdődött, ez így számítva nyolc játékokat és 28 évet jelent a páston, összességében pedig már 36 éve vívok” – indokolta döntését a parasportoló és politikus.

Szekeres kitért rá, hogy jövőre lesz a Nemzetközi Kerekesszékes Vívó Szövetség tisztújító közgyűlése.

“Sokan megkerestek a meghatározó vívónemzetekből, hogy kandidálok-e az elnöki tisztségre. Természetesen mielőtt meghoznék egy ilyen döntést, otthon egyeztetnem kell a vívószövetséggel, az olimpiai és paralimpiai bizottsággal, valamint a minisztériummal is, ahol dolgozom” – mondta Szekeres, aki kellő támogatás esetén megvizsgálja majd, hogy milyen lobbierővel bír, de azt már most valószínűsíti, hogy képes lenne jobban irányítani a szervezetet, mint a mostani spanyol elnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik