Sport

Rátgéber: ez fájdalmas volt

Rátgéber László (rátgéber lászló, )
Rátgéber László (rátgéber lászló, )

Ugyan a magyar férfikosárlabda-válogatott elvérzett az Eb-selejtezőben, a szövetségi kapitány látott pozitívumokat is.

Szombaton írtunk róla, hogy egy hajrában esett kosárral kapott ki a magyar nemzeti csapat Horvátország legjobbjaitól, így oda lett a bravúr, ráadásul az Európa-bajnokságról szövögetett álmaink is elszálltak. Nélkülünk rendezik majd meg a kontinenstornát.

„Bár kikaptunk, annak azért örülök, hogy egy Európa-klasszisokkal felálló válogatottal szoros meccset játszottunk. Mindig fájó egy utolsó másodperces kosárral kikapni, de ennek ellenére láttam bíztató jeleket. Nagyon jó mentális állapotban lépett mindenki pályára, támadásban és védekezésben is működtek a váltások. Remek csere volt Fodor Márton, nagyszerű pillanatokat okozott nekünk Hanga Ádám, amikor beállítottam irányítónak, és az is jó volt, amikor az utolsó két percben pályára küldtem Trottert. Persze ez a mese is sajnos ugyanúgy végződött, mint az ukránok ellen: kihagytuk a büntetőket és nem szedtük le a lepattanókat. Büszke vagyok a srácokra, de azért ma látszott, hogy hol kell fejlődnünk” – értékelt a találkozó utáni sajtótájékoztatón Rátgéber László szövetségi kapitány.

Jasmin Repesa, a horvátok szövetségi edzője szerint egy jó meccsen őrizte meg hibátlan mérlegét csapata, értékelésében pedig a magyar válogatottról is ejtette pár kedves szót:

„Szerintem a magyar válogatott egy nagyon erős, képzett, tehetséges csapat. Láttam őket többször is játszani, tele vannak jó játékosokkal, viszont sokszor nem volt szerencséjük. Lehet, ha akkor máshogy alakul, most ők is boldogok lennének. Nagyon fiatal a társaság, ha együtt marad a keret és a szakmai stáb, még sokra vihetik. A jövő az övék, én mindenképpen szurkolok nekik, hiszen szimpatikus csapat.”

A magyar együttes eddig két győzelemmel és öt vereséggel áll a csoportban, a selejtezősorozatot Ciprus ellen zárja szeptember 11-én.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik