Sport

Megvan női röpiseink első sikere

röplabda (röplabda, )
röplabda (röplabda, )

A magyar női röplabda-válogatott két vereség után megszerezteelső győzelmét az Európa-bajnoki selejtezősorozatban.

A várnai torna harmadik fordulójában a magyar hölgyek négy játszmában verték meg Lettországot, a csehek és a bolgároktól elszenvedett két kudarc után.

Németh Lajos lányai azonban az 1. torna utolsó meccsét hozni tudták, 3-1-re múlták felül ugyanis az eddig nyeretlen riválist úgy, hogy az első szettben ötpontos hátrányból tudtunk fordítani, majd a másodikat simán vittük. A következő játszma a lettek sikerével zárult, a negyedikben azonban nem találták az ellenszert.

A magyar válogatott így a csoport harmadik helyén áll.

A négy csapat a jövő héten, Budaörsön is összecsap egymással, s a két körmérkőzéses torna eredményeinek összesítése alapján első helyen végző válogatott kijut a jövő évi Eb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat.

“Becsületesen, jól készültek a lányok erre a tornára, és ennek ez a mérkőzés volt a gyümölcse” – nyilatkozott Németh Lajos szövetségi kapitány. “Ez a győzelem azért fontos, mert a válogatott túl tudott emelkedni a hazai röplabda körüli válság okozta problémákon, összeszedetten és jól tudott játszani. A mai mérkőzésen a hullámvölgyekből gyorsan ki tudott lábalni a csapat, nem engedtük elhúzni az ellenfelet, ez nagymértékben hozzájárult a sikerhez. A meccs legjobbja Miklai Zsanett volt, de Sándor Renáta és Liliom Rita is kiemelkedően teljesített. Összességében azt tudom mondani, hogy megérdemelt győzelem volt.”

Eredmény – női röplabda Eb-selejtező
F csoport, 1. torna (Várna), 3. forduló:
Magyarország-Lettország 3-1 (20, 17, -26, 21)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik