Sport

McLaren első sor Monzában

Ahogy az várható volt, a McLarenek uralták az időmérő edzést. Alonso eltaktikázta, Massa viszont ott a második sorban.

A Q1-ben Nico Rosberg állt az élen ötperc elteltével (1:25.209), őt Schumacher követte. de Fernando Alonso nagyon könnyedén bement 1:25 alá, sőt közelített a 23-as időhőz. Féltávnál a harmadik helyre megérkezett Hamilton, közéjük pedig Nico Rosberg ékelődött be.

Az első szakasz végéhez közeledve Alonso, Hamilton, Button, Rosberg, di Resta, Massa volt a sorrend, ami a leintéskor nem is változott. A kiesők között komolyabb meglepetés nincs: Kovalainen, Petrov, Glock, Pic, Karthikeyan, De la Rosa és Hülkenberg nem folytathatta.

A második szakaszban ugyanúgy a spanyol pilóta volt az első 1:24.242-vel, ám mögötte sokat nem változott az állás, csak nehány helycsere történt. A két Red Bull nem brillírozott, 4 perccel a Q2 vége előtt Vettel a 9., Webber a 13. volt. Az idő leteltével annyi változott, hogy Webber előrébb lépett a 11. helyre, de így is kiesett, csakúgy mint Maldonado, Pérez, Senna, Ricciardo, D’Ambrosio és Vergne.

A legjobb tíz csatájában az volt a kérdés, hogy Hamilton, vagy Alonso szerzi meg a pole-t, azonban a brit hamar lezárta az ügyet. Máér a Q3 elején iszonyatosan erős kört ment, míg Alosno csak szenvedett, végül amikor javíthatott volna, elrontotta a mért kört, így csak a tizedik pozíciót szerezte meg. Csapattársa, Felipe Massa nagyon megverte őt, ugyanis odaért a harmadik helyre, míg az első sorból a két McLaren-Mercedes rajtolhat majd vasárnap: Hamilton az első, Button a második kockából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik