Sport

Contador megőrizte a piros trikót

alberto contador (alberto contador, )
alberto contador (alberto contador, )

Az orosz Gyenisz Mencsov nyerte a Vuelta 20. szakaszát, a nehéz hegyi etapon összetettben Contador előnye csökkent, de kitartott Rodriguezzel szemben.

A spanyol kerékpáros körverseny hegyek által alaposan megtépázott mezőnyére az utolsó nagy erőpróba várt a 20. szakaszon.

A bringások a La Faisanera és Bola del Mundo közötti 171 kilométeres távot közte igen komoly hegyeket legyűrve érkeztek el az utolsó, kegyetlen, néhol 20 % feletti meredekségű hegyi hajrához.

A leginkább az élmenők és segítőik által alkotott főmezőny előtt tekerő szökevények közül a veterán, 34 éves, a Vueltát korábban kétszer (2005, 2007) megnyerő Gyenisz Mencsov bírta a legjobban a meredeket, és megnyerte a szakaszt.

Mögötte az összettben éllovas spanyolok, a piros trikós Alberto Contador, az azt furcsa napon elvesztő Joaquim Rodriguez és Alejandro Valverde meccselt egymással.

Joaquim Rodriguez talán túl későn, kevesebb mint 2 kilométerrel a cél előtt otthagyta Contadort, de annak majdnem 2 és fél percnyi előnyéből csak felet tudott ledolgozni, és Valverdére is csak 21 másodpercnyire tudott felzárkózni.

Mindez pedig azt jelenti, hogyha valami egészen különleges dolog nem történik, a nagy körversenyek utolsó szakaszaihoz híven az élmenők már nem támadják egymást vasárnap úton Madrid felé, így alighanem Alberto Contador eltiltása után Vuelta-győzelemmel tér vissza, megelőzve Joaquim Rodriguezt és Alejandro Valverdét.

Eredmény – Vuelta, 20. szakasz (La Faisanera-Bola del Mundo, 171 km)

1. Gyenisz Mencsov (orosz, Katyusa) 4:48.48 óra
2. Richie Porte (ausztrál, sky) 17 másodperc hátrány
3. Kevin De Weert (belga, Omega Pharma-Quickstep) 42 mp h.

Összetett:
1. Alberto Contador (spanyol, Saxo) 82:14.52 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, 1.16 perc
3. Joaquim Rodriguez (spanyol) 1.37 p h.


Videó: Mencsov szakaszgyőzelme

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik