Sport

Lassan, de gyógyulgat olimpikon öttusázónk

kovács sarolta (i) (kovács sarolta, öttusa)
kovács sarolta (i) (kovács sarolta, öttusa)

Kovács Saroltát nemrég megműtötték, pedig a junior világbajnokságra készült.

Kovács Sarolta alig több mint egy hete még javában készült a junior világbajnokságra, csakhogy akkor már annyira fájt a térde, hogy alig tudott edzeni. Orvoshoz ment, két nap múlva megműtötték.

„A múlt hét keddi edzésen már nagyon fájt a térdem. Hosszú folyamat vége volt ez, év közben is fájdogált. Néha jobban, néha kevésbé, de mostanra már nem tudtam vele edzeni. Kiderült, hogy letörött egy jókora porcdarab a jobb térdemből a terhelések során. Egy sérülés sohasem jön jókor, de ez kimondottan rosszkor jött, hiszen így nem tudtam elutazni a junior világbajnokságra” – mondta Kovács, akit MR-vizsgálatnak vetettek alá, majd nagy hirtelen meg is műtötték, kivették a térdéből a letört porcdarabot.

Az elmúlt néhány napban mozdulatlanságra ítélték, de lassacskán mozoghat, a hétvégén pedig talán már terhelni is elkezdheti a sérült testrészt.

„Úgy beszéltük meg a doktorokkal, hogy ezen a héten még pihenek, utána elmegyünk nyaralni Horvátországba – ezt már korábban megbeszéltük, és a sós víz is jót tesz a lábamnak –, s csak ezek után kezdem el a gyógytornát és a rehabilitációt. Nem akarunk semmit sem elsietni, mindennek megvan a maga ideje. Az olimpia és a junior vb után úgyis kaptam volna pihenőt, ez most abból megy el. De legalább bepótoltam az alvás-restanciákat” – mondta friss olimpikonunk, aki szedi a porcerősítőt, s bízik benne, hogy a térde néhány héten belül olyan lesz, mint újkorában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik