Sport

Egy ezüst és egy bronz a londoni medencében

tóth tamás, sors tamás (tóth tamás, sors tamás,)
tóth tamás, sors tamás (tóth tamás, sors tamás,)

Tóth Tamás ezüst-, Sors Tamás pedig bronzérmet szerzett pénteken 100 méteres gyorsúszásban a londoni paralimpián.

A két magyar úszó, aki sikert sikerre halmoz Londonban, ezúttal 100 gyorson brillírozott, ugyanis míg Tóth Tamás saját előfutamát megnyerve jutott be a fináléba, addig Sors Tamás harmadik lett, így összesítésben a negyedik és hetedik idővel jutottak tovább.

A fináléban legnagyobb riválisuk, az ausztrál Matthew Cowdrey végzett az élen, mögötte Tóth 62 századdal lemaradva – az első forduló után még ő vezetett – második, Sors pedig 85 század hátránnyal harmadik, vagyis mindketten felállhattak a dobogóra.

“Szerettem volna érmet nyerni, úgyhogy természetesen nagyon örülök, hogy már két ezüstöt szereztem” – nyilatkozta Tóth Tamás. “Ma úsztam a legjobban itt Londonban, megérte ilyen keményen készülni a parailmpiára.”

Sors Tamás nem bánta, hogy épp magyar vetélytársa előzte meg a hajrában:
“Hihetetlenül boldog vagyok, hogy érmesek lettünk! A tegnapi 200 vegyes után, amelynek az előfutamában kizártak, nagyon motivált voltam, mindenképpen meg akartam szerezni az ott elveszített bronzot. A benyúlás nem igazán sikerült, de mivel Tomi előzött meg, így nem bánom.”

A 20 éves úszók jóvoltából a 33 fős magyar küldöttség már a 12., illetve a 13. érmét is begyűjtötte a brit fővárosban. Ezzel tovább javította eredményét – két arany, öt ezüst, hat bronz – a 2008-as pekingi – egy aranyból és öt bronzból álló – terméshez képest.

Péntek este még három másik magyarért szoríthatunk: a női 50 méter pillangó selejtezőiben (S5) Engelhardt Katalin 3., Kézdi Réka 4., míg Zámbó Diána 5. lett, és a 7., a 6., valamint a 8. idővel jutott be az esti döntőbe. A lányok végül a mezőny végén végeztek, Engelhardt hatodik, Kézdi hetedik, Zámbó pedig nyolcadik lett.

Eredmény – 100 méteres gyorsúszás, S9
1. Matthew Cowdrey (ausztrál) 55.84 másodperc
2. Tóth Tamás, 56.46 másodperc
3. Sors Tamás, 56.69 másodperc

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik