Sport

Vereczkei Zsolt bronzérmet szerzett

tóth tamás, sors tamás (tóth tamás, sors tamás,)
tóth tamás, sors tamás (tóth tamás, sors tamás,)

A londoni paralimpia 200 méteres pillangóúszás döntőjében Tóth Tamás a negyedik helyen végzett, míg Vereczkei Zsolt bronzérmet szerzett.

Vereczkei az S5-ös kategória selejtezőjéből a harmadik legjobb idővel, saját futamát megnyerve kvalifikálta magát az 50 méteres hátúszás esti döntőjébe.

Ott remekül úszott, ám a világcsúcsot elérő brazil Daniel Dias leszakította magáról a mezőnyt, és közel másfél másodperces előnnyel ért célba a kínai He Junquan előtt. A magyar paralimpikon pedig 38.92 másodperccel megszerezte a bronzot.

Az S9-es kategória fináléjában csak egy magyar résztvevőért szoríthattunk, ugyanis délelőtt Sors Tamást kizárták szabálytalan forduló miatt.

Tóth, aki hetedik idővel kvalifikálta magát az esti döntőbe 2:21.04 perces idővel ért célba, vagyis 76 századdal maradt le a bronzot érő helyről.

A sportlövőknél Gurisatti Gyula a 13., míg Dávid Krisztina a 16. helyen zárt az 50 m szabadpisztoly küzdelmeiben.

Az asztaliteniszezők csapatversenyének negyeddöntőjében a Csonka András, Berecki Dezső összetételű együttes 3-0-ra kikapott a spanyoloktól úgy, hogy a három meccsen csak egy szettet nyert, s ezzel búcsúzott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik