Sport

Magyar versenyző is lesz a Renault hungaroringi ünnepén

kiss pál tamás (kiss pál tamás, )
kiss pál tamás (kiss pál tamás, )

A GP3-ban szereplõ Kiss Pál Tamás szeptember 14. és 16. között újra a Hungaroringen versenyez, rajthoz áll a World Series by Renault idei 7. állomásán az olasz BVM Target Racing színeiben.

Kiss Pál Tamást idén már láthatták egyszer hazai pályán versenyezni a szurkolók, és bizonyára sokan emlékeznek még a magyar pilóta szenzációs produkciójára a GP3 második futamán, amikor a 3. helyen ért célba, és a dobogón ünnepelhetett, igaz, utólag egy büntetés folytán megfosztották kupájától.

A 21 éves miskolci fiatalember számára a WSR világa sem teljesen ismeretlen már, hiszen korábban a 2010-es hungaroringi futamon is elindult, igaz, akkor még a kisebbik, kétliteres géposztály mezõnyében, most a 3,5 literes közt megy majd. Az akkori második futamon 16 előzést bemutatva lett 9., az utolsó helyről indulva.

“Nagyon örülök, hogy újra a WSR-ben indulhatok, ráadásul hazai közönség elõtt, Magyarországon” – kezdte örömteli bejelentését Tamás. “Két éve már rajthoz álltam a sorozat hungaroringi futamán, de akkor még a kétliteresek mezõnyében, úgyhogy a mostani egy sokkal keményebb menetnek ígérkezik, és már nagyon kíváncsi vagyok a 3,5 literes autóra, biztosan hatalmas élmény lesz vezetni. 2010-ben rengetegen jöttek ki szurkolni nekünk a lelátókra, még most is beleborsódzik a hátam, ha visszagondolok rá. Remélem, idén még többen lesznek.”

A WSR családi rendezvényére ingyenes a belépés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik