Sport

A Lakers szerződtette Somogyi Gergelyt

los angeles lakers (los angeles lakers)
los angeles lakers (los angeles lakers)

Dávid Kornél után újabb magyar kosaras léphet pályára az NBA-ben. A Los Angeles Lakers ajánlott lehetőséget egy magyar fiúnak.

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban szereplő Los Angeles Lakers egyéves, nem garantált szerződést kötött Reeves Nelsonnal.

Ez kevésbé érdekel minket, az azonban igen, hogy ugyanilyen kontraktust kötött a 222 centis magyar centerrel, Somogyi Gergellyel – számolt be a BB1.hu az nba.com-ra hivatkozva.

Somogyi egy Santa Barbara-i egyetemen töltötte az elmúlt éveket, és magassága miatt érthetően többen is felfigyeltek rá. Voltak kiemelkedő meccsei, ezért a nyáron lehetőséget kapott a bizonyításra a Los Angeles Lakers Summer League-csapatában is, ahol átlagban 7.2 percet játszott, ami alatt 1.2 pont, 1.6 lepattanó és 1 blokk voltak a mutatói.

Somogyi Gergely egyébként a Zuglói Sasok, majd a Budapest Honvéd csapataiban nevelkedett, de az egyetemet már Santa Barbarában végezte, és így játszhatott a világ legnevesebb egyetemi bajnokságában, az NCAA-ben.

Mit gondolnak a szakírók?

A klubnak jelenleg 13 (+1) garantált szerződéssel rendelkező játékosa van, az edzőtáborba pedig velük együtt 16-20 játékost hív meg a gárda – írja a kezdo5.hu.

Az alapszakasz rajtjáig kell eldöntenie a híresebbik Los Angeles-i alakulat vezetőinek, hogy a maximálisan 15 garantált kontraktussal rendelkező, aktívan leigazolt játékosból álló keretet kik fogják alkotni – itt nem árt megjegyezni, hogy játékos-tranzakció útján, illetve bármiféle keretből való kitétel miatt akár még több roster-hely is felszabadulhat a keretben az idény startjáig.

A lényeg az, hogy Gergő vélhetően 3-6 játékossal fog megküzdeni azért, hogy a csapattól garantált kontraktust kapjon erre a szezonra.

A magyar srácot Rátgéber László szövetségi kapitány a válogatott keretbe is meghívta, de az amerikai történések miatt nem volt lehetőség az utazásra. Meglehet, vele talán jobban szerepelt volna a nemzeti csapat, amely szerdán Ausztriában is kikapott az Európa-bajnoki selejtezőn.

Az, hogy Somogyi valóban pályára léphet-e az NBA-ben, majd csak az alapszakasz rajtján derül ki október végén.

Videó – Somogyi draftvideója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik